Elon Musk'ın hamleleri bardağı taşıran son damla oldu... Kullanıcılar Twitter'ın yüzüne bile bakmadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'ın hamleleri bardağı taşıran son damla oldu... Kullanıcılar Twitter'ın yüzüne bile bakmadı

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter'ın aldığı tweet görüntüleme sınırı ve oturum açmadan tweet görüntülemenin engellenmesi gibi kararlar pahalıya patladı. Sosyal medya platformunun trafiği ciddi oranda düştü.

Twitter son günlerde daha çok yeni rakibi Threads ile anılıyor. Twitter'ın radikal değişiklikler yapması üzerine kurulan Threads'ın geçtiğimiz hafta piyasaya sürüldükten sadece iki gün sonra 70 milyon kullanıcıya ulaşması Twitter için tehlikenin yakın olduğunu gösterdi. Öte yandan, Twitter'ın patronu Elon Musk'ın yürürlüğe koyduğu tepki çeken bazı kararların bedelini şirket ödemeye başladı. Popüler sosyal medya ağının trafiğinin adeta çakıldığı görüldü. 

Peki, tepki çeken kararlar neydi? İlk önce buna değinelim. Temmuz ayının ilk günlerinde Musk, Twitter'a tweet görüntüleme sayısı sınırı getirdiğini duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Musk, "Twitter'da geçici sınırlar uyguladık. Doğrulanmış hesaplar günde 6000 tweet, doğrulanmamış hesaplar günde 600 tweet, yeni ve doğrulanmamış hesaplar günde 300 tweet görüntüleyebilecek." dedi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1675309846701174786?s=48&t=bDVTeRzJNIdlnzQSfexgsw

Bu karar en çok mavi tik (doğrulanmış hesap) sahibi olmayan kullanıcıları etkiledi. İlerleyen saatlerde Musk görüntüleme sınırını artırdı ve birkaç gün sonra tamamen kaldırdı ancak bu süreçte kullanıcıların tepkisini çekecek çok fazla açıklaması oldu. Hatta bir tweetinin etkileşim sayısına vurgu yaparak şu cümleyi kurdu: "Görüntüleme sınırlarından şikayet ederek görüntüleme sınırlarına ulaşma ironisi" (tweet üstte). İşte Musk'ın bu kararları ve açıklamaları bardağı taşıran son damla oldu. 

TWITTER'IN TRAFİĞİ ÇAKILDI

Pek çok Twitter kullanıcısının platformu kullanmaktan vazgeçtiği ortaya çıktı. Cloudflare Radar'ın verilerine göre, temmuz ayında Twitter'ın trafiği ciddi şekilde düştü. Buna karşılık Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta tarafından kurulan ve Twitter'a benzerliği nedeniyle Musk'ın tepkisini çeken Threads isimli uygulama kısa sürede 70 milyon kullanıcı sayısına ulaştı. 

(Hazırlayan: Hilal Bardakcı / Türkiye Gazetesi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...