Twitter'ın sahibi olsa da... 'İstediğim tweeti atarım' diyen Musk'a mahkemeden tokat gibi cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'ın sahibi olsa da... 'İstediğim tweeti atarım' diyen Musk'a mahkemeden tokat gibi cevap

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, dizginsiz bir şekilde tweet atma konusundaki bir mahkeme savaşını daha kaybetti. ABD/New York City'deki 2. Temyiz Mahkemesi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun Tesla ile ilgili bazı tweet'lerin yasal gözetimini zorunlu kılan 2018 anlaşmasına itirazını reddetti.

Elon Musk'ın dört yılı aşkın süredir devam eden muvafakat kararını bozma talebi, Nisan 2022'de New York Bölge Mahkemesinde bir federal yargıç tarafından reddedilmişti. Şimdi ünlü milyarderin temyiz başvurusu da reddedildi. Yeni kararda yargıçlar, Musk'ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) gözetiminden ve sahibi olduğu kurumlarla ilgili hesap verebilirlikten kaçınma teklifini reddetti.

Üç yargıçtan oluşan kurul, dosyada, "Davalı-Temyiz Eden'in geri kalan iddialarını inceledik ve bunların asılsız olduğunu gördük. Bu nedenle bölge mahkemesinin kararını onayladık." dedi. Yani Musk'ın Tesla hakkında bir sosyal medya paylaşımı yapmadan önce Tesla avukatlarına danışması gerekecek ya da sonuçlarıyla karşı karşıya kalacak. Bu, Twitter'ın patronu olsa da Musk'ın tweetleriyle ilgili yasal kısıtlamalardan kurtulamayacağı anlamına geliyor. 

MUSK'IN TEK BİR TWEETİ BAŞINA BELA OLDU

Gizmodo'nun haberine göre tüm bunlar, elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın CEO'su Musk'ın 2018 tarihli bir Twitter gönderisine dayanıyor. Musk 7 Ağustos 2018 günü Twitter'da, "Tesla'yı 420 dolardan özel olarak almayı düşünüyorum. Finansman sağlandı" şeklinde bir

yapmıştı. Tesla'nın yönetim kurulu ve yatırımcılar görünüşe göre bu fikirden haberdar edilmemişti.

Tweet, Tesla'nın hisse senedi fiyatının fırladığı, ticaretin durdurulduğu ve SEC'in devreye girdiği bir sürece neden oldu. SEC'in soruşturması, Tesla'yı özelleştirmek için hiçbir zaman kesinleşmiş bir anlaşma olmadığını ortaya çıkardı ve Musk'ı dolandırıcılıkla suçladı.

Anlaşmanın bir parçası olarak, milyarder Musk, Tesla'nın 'Başkanı' görevinden istifa etmek zorunda kaldı (ancak CEO pozisyonunu korudu) ve hem kendisi hem de şirket ayrı ayrı 20 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. 

Ayrıca Musk, Tesla'nın hisse senedi fiyatını büyük ölçüde değiştirebilecek herhangi bir iletişimi / paylaşımı dizginlemeyi amaçlayan bir karara da imza attı. Anlaşmaya göre Musk'ın Tesla operasyonlarıyla ilgili tweet'lerinin, şirket avukatı tarafından gönderilmeden önce gözden geçirilmesi zorunlu hale geldi.

TWITTER PATRONUNUN TWEET ÇARESİZLİĞİ

Musk daha sonra menkul kıymet dolandırıcılığı davasını bu yılın başlarında kazanmış ve bir jüri onu yatırımcılara karşı kayıplarından sorumlu bulmamış olsa da, orijinal anlaşmanın şartları hala geçerliliğini koruyor.

Elon Musk'ın avukatları, geçtiğimiz yıl karara itiraz etti. Yine de Pazartesi günü alınan karara göre, federal temyiz hakimleri, dünyanın en zengin ikinci insanı olan Musk'ın haksız yere ağzının kapatıldığını veya özgürlüğünden yoksun bırakıldığını düşünmüyor. Bu son karar geçerli olursa, Musk'ın ya tweet'lerini taramaktan ya da düzenleyici bir baskıyı göze almaktan başka seçeneği kalmayacak.

(Kaynak: Gizmodo, Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...