Twitter'ın hedefi 1 milyar dolar

Twitter'ın hedefi 1 milyar dolar

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter halka arzının 1 milyar dolar değerinde olmasını hedefliyor.

Twitter , perşembe günü yaptığı açıklamada halka arzının 1 milyar dolar değerinde olacağını bildirdi. Kamuya açıklanan halka arz başvurusunda şirket gelirlerinin yılın ilk altı ayında iki katından fazla artarak 254 milyon dolara yükseldiği görüldü. Öte yandan şirket masraflarının da tırmanışa geçmesi ile zararın yüzde 40'lık artışla 69 milyon dolara ulaştığı da dikkat çekti. Önemli noktalardan bir diğeri ise kullanıcı sayısını artırmakta zorlanan Twitter'ın, şirket gelirlerinin en önemli ayaklarından biri olan reklam fiyatlarında gerileme olduğu. The Wall Street Journal'un haberine göre Altimeter Group analisti Brian Solis konu hakkında, " ABD 'nin, Twitter'ın nasıl çalıştığını anlayabilmesi için şirketin alması gereken daha çok yol var," diye konuştu.
1 milyar dolarlık halka arz değeri, hisseler fiilen işlem görmeye başladığında değiştirilebilir. Açıklanan belgelere göre Twitter değerini 9.7 milyar dolar olarak belirledi. Hisse kodu olarak TWTR'yi tercih eden şirketin New York ve Nasdaq borsalarından hangisinde işlem göreceği ise henüz belli değil.
nbsp;Açıklanan belgeler, tüm dünyada bir fenomen haline gelen Twitter'ın Facebook'a kıyasla kullanıcı sayısının ve kullanıcı başına elde edilen gelirinin oldukça az olduğunu gösterdi.
nbsp;2011 yılı için 3.7 milyon dolarlık satış ve 1 milyar dolar kar açıklayan Twitter'ın ayda 845 milyon aktif kullanıcıya sahip olması ise şirkete halka arz öncesinde oldukça önemli bir avantaj sağlıyor.
nbsp;Twitter'ın nasıl büyüdüğü de cevabı aranan bir diğer soru. Şirketin gelirlerinin yüzde 75'i ABD'den elde edilse de aylık kullanıcıların yüzde 75'i ülke dışından. Facebook'un da benzer şekilde ABD dışındaki kullanıcı sayısı ile elde ettiği gelir arasında büyük fark bulunuyor.
İkinci çeyrekte, Twitter'ın aylık aktif kullanıcı sayısı yüzde 7'ye geriledi. Bir önceki çeyrekte ise yüzde 10'dan yüzde 11'e yükselmişti.
nbsp;Facebook gibi Twitter da aylık gelirinin büyük bölümünü reklam satışından elde ediyor. Twitter'ın halka arzında yer alacak bir numaralı banka Goldman Sachs olurken en büyük rakibi Morgan Stanley de süreçte yer alacak.
nbsp;Twitter'ın en büyük hissedarı 2008-2010 arasında şirketin CEO'luğunu da yöneten Evan Williams. Şimdi beklenen gelişme ise Twitter hisselerinin ne zaman işlem görmeye başlayacağı. ABD yasalarına göre bir şirket halka arz başvurusunu açıkladıktan en az 21 gün sonra kaç hisse satacağını ve hisse için belirlenen fiyatı açıklayabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...