Twitter'dan yeni özellik: Netflix'e dönecek!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'dan yeni özellik: Netflix'e dönecek!

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, Twitter'ı satın aldığından beri bir dizi yeni özellik ekledi. Fakat Twitter Blue hizmeti geldiğinden beri yeni özellikler genel olarak sadece bu kullanıcılar için hizmete açılıyor. Yine Twitter Blue üyeleri için çok tartışılacak bir özellik daha kullanıma sunuldu.

Elon Musk, kısa süre önce Twitter'ın video özelliklerinde YouTube ile yarışacağını açıklamıştı. Fakat yeni gelen özellik sayesinde Twitter adeta Netflix'e dönecek. Elon Musk daha önce Blue abonelerinin bir saat uzunluğunda video yüklemesine izin veren yeniliği açıkladı. Ünlü iş insanı, videolar üzerinde iyileştirmeler yaparken bu süreyi bir kez daha uzattı.

TWITTER BLUE ABONELERİ, PLATFORMA 2 SAATLİK VİDEO YÜKLEYEBİLECEK

Social Media Today tarafından yayınlanan habere göre TwitterBlue aboneleri, platforma iki saatlik video yükleyebilecek. Yeni özellik şimdilik sadece masaüstü ve iOS sürümü üzerinden kullanılabiliyor.

Twitter tarafından yenilikle ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"Aboneler iki saate kadar 1080p çözünürlükteki videoları twitter.com’a ve iOS için Twitter’a yükleyebilir. Aboneler, Android’de 10 dakikaya kadar videolar yükleyebilir. Twitter Blue abonesi değilseniz yine de herhangi bir platforma 140 saniyeye kadar video yükleyebilirsiniz."

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Twitter hesabına uzun video yükleyen kullanıcılar gerekli duurmlara telif ihlaline tabii tutulacak. Çünkü daha önce bazı kullanıcılar, geçen yıl vizyona giren "Avatar: Suyun Yolu" filmini parçalar halinde paylaşmıştı. Video paylaşım süre sınırının uzamasıyla da bu tarz ihlallere kapı aralanacağı tahmin ediliyor.

Twitter'a uzun video yüklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • twitter.com'da oluştur kutusunu kullanın veya Tweetle düğmesini tıklayın. 
  • Galeri düğmesini tıklayın. 
  • Cihazınızda depolanan bir video dosyası seçin ve Aç'a tıklayın. Videonun desteklenen bir biçimde olup olmadığı sorulur. Videolar, 8 GB dosya boyutuna kadar 2 saatten kısa olmalıdır. 
  • Mesajınızı tamamlayın ve tweetinizi ve videonuzu paylaşmak için tweete tıklayın. 

(Social Media Today)

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...