Twitter'dan yeni özellik: Instagram'dan aldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'dan yeni özellik: Instagram'dan aldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, yine yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Sosyal medya platformu, Elon Musk'ın satın almasından beri yeniliklere doymadı.

Gizchina tarafından paylaşılan habere göre Twitter, kullanıcıların favori tweetleri için Öne Çıkanlar sekmesi ekliyor. Bu sekme profildeki Tweet sekmesinin ve Yanıtlar'ın ortasında yer alacak.

ÖNE ÇIKANLAR SEKMESİ, BLUE ÜYELERİ İÇİN OLACAK

Twitter için yeni getirilen Öne Çıkanlar sekmesi, Blue üyeleri için olacak. Yani normal bir Twitter kullanıcısı, Öne Çıkanlar sekmesi kullanamayacak. Fakat belirtmek gereliyor ki Öne Çıkanlar sekmesi daha çok yüksek profilli kullanıcılar tarafından tercih edilecek. Yüksek profilli hesapların büyük bir kısmının ise Twitter Blue aboneliği zaten var.

Öne Çıkanlar sayesinde kullanıcılar, popüler alan tweetlerini bir arada toplayan kullanıcılar daha fazla etkileşim almasını sağlayabilecek. Öne Çıkanlar sekmesini kullanmak için şu adımları izlemek gerekiyor:

  • Öne çıkarmak istediğiniz paylaşımı bulun 
  • Paylaşımın sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayın 
  • Üç noktada bulunan “Öne Çıkanlar’a ekle/kaldır” seçeneğine tıklayın 
  • Profilinizi yeniledikten sonra paylaşım Öne Çıkanlar sekmesinde görünecek 

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Öne Çıkanlar sekmesi, uzun tweet ve önemli açıklamalar için oldukça kullanışlı olacaktır. Kurum, kuruluş ya da bürokratlar Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalarla duyurularını daha fazla vurgulayacak. Ayrıca Blue üyelerinin 10 bin karakterlik tweetler paylaşma özelliğine sahip olması da büyük açıklamaların Twitter üzerinden yapılmasının önünü daha fazla açacak.

Öne Çıkanlar özelliği, Instagram üzerinde de uzun süredir bulunuyor. Fakat Öne Çıkanlar, Instagram'da sadece silinmesi istenmeyen hikaye paylaşımları için tercih ediliyor. Twitter Blue abonesi fiyatları ise şu şekilde:

  • Aylık fiyat: 209 Türk Lirası  
  • Yıllık fiyat: 2 bin 199 Türk Lirası

(Gizchina)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...