Twitter'dan yeni özellik: Ak mı kara mı görünecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'dan yeni özellik: Ak mı kara mı görünecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk'ın satın almasından sonra baştan sona her şey değişti. Özellikle mavi tik olarak belirtilen ve hesabın onaylı olup olmadığını ortaya koyan işaretler için uzun bir süre karmaşa yaşandı. Twitter şimdi karmaşayı önlemek adına mavi tik için yeni bir özellik getirdi.

Elon Musk yönetimi öncesinde sadece onaylı hesaplar mavi tike sahipti. Klasik bir Twitter kullanıcısı, yüksek takipçili değilse ve büyük bir kitleyi etkilemiyorsa mavi tike sahip olamıyordu.

Elon Musk'ın satın almasından sonra ise işler değişti. Twitter Blue aboneliği satın alan herkes, mavi tike sahip olmaya başladı. Fakat bu durum beraberinde birçok karışıklığı da getirdi. Karışıklığı önlemek ve ayırmak adına Twitter'dan yeni bir özellik geldi.

MAVİ TİKİN HANGİ TARİHTE ALINDIĞI GÖRÜLECEK

Yeni özellik sayesinde mavi tikin hangi tarihte alındığı belli olacak. Bir hesabın ne zaman mavi tik aldığını öğrenmek için profiline girip mavi tike dokunmak gerekiyor. Mavi tike dokununca hesabın ne zamandan beri onaylı olduğu ortaya çıkıyor.

Bu şekilde herhangi bir marka, kişi ya da kuruluşun birden fazla hesabı varsa ilk kimin onay işareti aldığı belli olacak. Böylece sahte hesaplar birbirinden ayrılacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki bu özellik bazı durumlar için bilgi sağlasa da güvenlik açısından tam olarak hizmet vermiyor. Yani ilerleyen dönemde bununla ilgili ek çalışmalar da gerlebilir.

Ayrıca belirtmek gerekiyor ki bazı hesapların mavi tiki parayla satın almasını protesto etmesi üzerine Elon Musk, bir milyonun üzerinde takipçisi olanlara ücretsiz mavi tik verdi. Bu durum da sosyal medya platformunda gündem olmuştu.

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...