Twitter'dan Threads'a tarihi farkı atacak özellik geliyor... DM'de ortaya çıktı bile!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'dan Threads'a tarihi farkı atacak özellik geliyor... DM'de ortaya çıktı bile!

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, kendisine tehlike teşkil eden Threads isimli rakip uygulamanın piyasaya sürülmesinden hemen sonra önemli bir adım attı. Bir süre önce geliştirilme aşamasında olduğu ortaya çıkan 'konuşma' özelliği duyuruldu.

Twitter, DM kullanıcı arayüzünde uygulamada daha fazla kullanışlılık sağlayacak ve arkadaşlarla iletişimde kalmayı kolaylaştıracak yeni sesli ve görüntülü konuşma özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Twitter tasarımcısı Andrea Conway, sesli ve görüntülü konuşma özelliğinin nasıl olacağına ilişkin bir görsel paylaştı. Böylece, henüz geliştirme aşamasında olan bu yeni özelliğe ilişkin belli başlı bilgiler de ortaya çıktı. Yeni DM arayüzü, DM bölümünün sağ üst köşesindeki arama simgesine dokunarak sesli ve görüntülü aramalara kolay erişim sağlayacak.

Social Media Today'in haberine göre, bu hamle Twitter'ın hizmet alanını genişletmeye yönelik çalışmasına bir örnek olarak gösterilebilir. Twitter'ın milyarder sahibi Elon Musk, platformu geniş bir işlev yelpazesine oturtmak istiyor ve bu yöndeki ilk adımı şirketin adını 'X Corp' olarak değiştirmesiyle olmuştu. Musk, Twitter'ı Çin'in popüler sosyal ve dijital ağı WeChat'e benzetmek, haberlerden mesajlaşmaya kadar her şeyin bulunduğu bir platform haline getirmek istediğini belirtmişti. 

Twitter'dan Threads'a tarihi farkı atacak özellik geliyor... DM'de ortaya çıktı bile!

Sosyal medya devi Twitter'a gelecek olan görüntülü ve sesli konuşma özelliği böyle görünecek

TWITTER'DAN ARAMA YAPILABİLECEK

Yine de Twitter'ın bu açıdan geleneksel davranışları değiştirmesi zor olacak. İnsanlar zaten hemen hemen tüm diğer mesajlaşma uygulamalarında sesli ve görüntülü arama işlevlerini kullanabiliyor ve yalnızca WhatsApp, Twitter'dan 8 kat daha fazla kişi tarafından kullanıldığından, birçok kullanıcının bunun yerine aramalar için Twitter'a geçeceğini hayal etmek zor. Ancak bu adımla Twitter, platformda yeni bir iletişim türünü benimsetebilir ve kullanıcılar için iletişim kanallarını genişletmiş olur. 

Öte yandan Twitter, kullanıcılara günlük direkt mesaj sayısında kısıtlama yapacak. Musk'ın kullanıcıları ücretli abonelik sistemi Blue'ya kayıt olmaya teşvik ettiği hatta bazı kısıtlamalarla adeta zorladığı bilinen bir gerçek. DM sayısındaki kısıtlamanın da Blue abonesi olmayan kişileri etkileyeceği düşünülüyor. Bununla birlikte, 450 milyondan fazla olan Twitter kullanıcılarının yalnızca yüzde 3'ünden bile daha az kesiminin Blue abonesi olduğu tahmin ediliyor. 

(Kaynak: Türkiye Gazetesi ve Social Media Today) 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...