Twitter'dan ilk satın alım: Süper uygulama olacak!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'dan ilk satın alım: Süper uygulama olacak!

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter'ı satın alan Elon Musk ilk önce iyileştirmeler yapmaya odaklandı. Fakat iş insanı daha sonra bu fikri değiştirerek Twitter'ın süper bir uygulama yapmak istediğini açıkladı. Elon Musk, bu konudaki ilk adımını attı.

Elon Musk, Twitter için birçok yenilik eklese de bunlarla tatmin olmadı. İş insanı, bir süre önce sosyal medya platformunu "süper uygulama" haline getirmek istediğini paylaştı. Musk şimdi bu konuyla ilgili ilk adımını attı ve Laskie adlı iş eşleştirme programını satın aldı.

TWITTER X LASKIE NE İŞE YARAYACAK

Laskie adı verilen uygulama, iş verenleri ve iş arayanları buluşturuyor. Elon Musk tarafından herhangi bir açıklama gelmese de Laskie'nin iş arayan ve iş veren Twitter kullanıcılarını buluşturacağı tahmin ediliyor.

2021 yılında San Francisco'da Chris Bakke tarafından kurulan Laskie, LinkedIn benzeri bir sosyal platform olarak görülüyor. Fakat LinkedIn'den en büyük farkı tamamen teknoloji sektörüne odaklanmış olması.

Elon Musk'ın bu satın alımının Twitter için yeni bir para kazanma kapısı sağlaması bekleniyor. Çünkü iş insanı daha önce yaptığı paylaşımlarda birçok kez Twitter'dan para kazanacağını ve onu süper uygulama haline getireceğini belirtti.

Öte yandan Elon Musk'ın Laskie'yi ne kadar satın aldığı bilinmiyor. Fakat ödemeyi nakit ve hisse senedi ile yapacağı açıklandı. Axios tarafından yayınlanan haber, Laskie'nin satış fiyatının "on milyonlarca dolar" olduğunu belirtti.

Elon Musk'ınTwitter'ı süper uygulama yaparken bir de randevu özellikleri ekleyeceği daha önceki haber kaynaklarında açıklanmıştı. Fakat bu konuyla ilgili herhangi bir satın alım yapılmadı ve neler ekleneceği de henüz belli değil.

(Axios)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...