Twitter'dan kuralları ihlal eden tweetlere 'etkileşim' cezası

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'dan kuralları ihlal eden tweetlere 'etkileşim' cezası

TEKNOLOJİ Haberleri

Artık Twitter'ın nefret söylemi ve hakaret içerikli tweetlerin görünürlüğünü düşürdüğünde hepimiz bunu kolayca anlayabileceğiz. Çünkü sosyal medya devi, kural ihlali yapan tweetlere bir etiket koyarak etkileşimini düşürdüğünü açıkça belirtiyor.

Twitter, sosyal medya platformunun politikalarını ihlal edebilecek bir tweet tespit ettiğinde, gönderinin erişimini sınırlayarak, 'Görünürlük sınırlıdır: Bu tweet, Twitter'ın nefret dolu davranışlara karşı kurallarını ihlal edebilir" yazan bir etiket koymaya başladı. Şirket, önümüzdeki aylarda daha fazla politika ihlali türünü içerecek şekilde etiketleri genişletmeyi planlıyor.

Peki, bir tweetin görünürlüğü sınırlanırsa ne olur? Engadget'in haberine göre, eğer kullanıcılar attıkları tweetlerde Twitter kurallarını çiğnerse söz konusu tweet, yorumlarda alt sıralara düşebilir ve ayrıca cevaplamak, retweetlemek, yer imlerine eklemek (kaydetmek) ve profile sabitlemek mümkün olmayabilir. Bunun yanı sıra, kural ihlali nedeniyle etiketlenen tweetler, arama sonuçlarında ve zaman akışlarında görülebilecek. 

TWITTER'DAN KULLANICILARA GERİ BİLDİRİM UYARISI

Öte yandan, Twitter, kullanıcıları bir konuda uyardı. Bazen, kural ihlali yapmasa da tweetlerin görünürlüğünün 'yanlışlıkla' kısıtlanabileceğini ve bu tür durumlarda kullanıcıların geri bildirim sağlayarak itiraz edebileceğini belirtti. Ancak şirket, geri bildirimi kabul etmeyebileceğini veya tweetin normal erişimini geri getiremeyeceğini de ifade etti.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...