Twitter'da 'kira' skandalı: Kapısına kilit vuruldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'da 'kira' skandalı: Kapısına kilit vuruldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter, bir ofisini daha kirayı ödeyemediği gerekçesiyle kaybetti. Twitter'ın mali sıkıntılarla boğuştuğu biliniyor. Bu nedenle sosyal medya ağında birçok özellik ücretli hale bile geldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletine bağlı Boulder şehrindeki Twitter ofisi kapatıldı. Teknoloji sitesi TechCrunch'ın elde ettiği bilgilere göre bir yargıç, söz konusu ofisin üç aylık ödenmemiş kira tutarının 75 bin doların üzerinde olması nedeniyle tahliye edilmesine karar verdi.

Denver Business Journal'ın haberine göre ise, tüm bunlar ofisin asıl sahibinin Twitter aleyhine dava açmasından sonra başladı. Yargıç, ofisin sahibini haklı buldu ve Twitter'a ofisi boşaltması için Temmuz ayı sonuna kadar süre verdi.

Twitter ilgili ofis için geleneksel şekilde kira ödemiyordu. Bunun yerine şirket, 2020'de ofisin sahibine ödeme yapmak için krediyi kullanarak 968 bin dolar değerinde bir akreditif sağladı. Ancak kredi limiti birkaç ay önce bitti ve Twitter herhangi bir ek ödeme yapamadı.

Öte yandan, söz konusu ofiste en son 150 kişinin aktif olarak çalıştığı ortaya çıktı. Şimdi bu Twitter personellerinin başka ofise mi geçeceği, evden mi çalışacağı ya da işten mi çıkarılacağı net değil. 

TWITTER BUNU İLK DEFA YAPMIYOR

Şirketin California eyaletine bağlı San Francisco şehrindeki merkez ofisinin ev sahibi de şirketi, ödenmemiş kira nedeniyle dava etti. Bununla birlikte, Twitter'ın milyarder patronu Elon Musk'ın uzaktan çalışmaya (evden çalışma sistemi) karşı olduğu ve çalışanlarının ofislerinden çalışmasını tercih ettiği biliniyor.

Öte yandan, Twitter'ın Colorado'da yerel bir temizlik şirketine de yapılan hizmetlerin karşılığı olan yaklaşık 100 000 bin dolar tutarındaki ödemeyi yapmadığı iddia edildi. Bu nedenle temizlik firmasının, Twitter'a karşı dava açtığı ortaya çıktı. 

Eski çalışanlar da yasal ücretlerinin bir kısmını alamadıkları iddiasıyla dava açıyor. San Francisco yetkilileri de, şirketin genel merkeziyle ilgili ihlalleri araştırıyor. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...