Twitter'da Elon Musk dönemi resmen başladı! İlk icraatı ortaya çıktı: CEO dahil dört üst düzey yöneticiyi kovdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'da Elon Musk dönemi resmen başladı! İlk icraatı ortaya çıktı: CEO dahil dört üst düzey yöneticiyi kovdu

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, Twitter anlaşmasını sonunda tamamladı... Türkiye saatiyle sabaha doğru 4 civarında Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamladığı bildirildi. Nisan ayında Twitter'ın Elon Musk'a 44 milyar dolara satılması için taraflar anlaşmış ancak Mayıs ayında Musk anlaşmayı durdurmuştu. Ekim ayında süreç yeniden başlarken, bu defa anlaşma tamamlandı ve Musk'ın ilk icraatleri ise Twitter CEO'su Parag Agrawal ve CFO Ned Segal'ın da bulunduğu 4 üst düzey yöneticiyi kovmak oldu.

Tesla ile SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO'su) ve bir yılı aşkın bir süredir dünyanın en zengin insanı konumundaki Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma sürecinin tamamlandığı açıkladı.

Milyarder iş adamı, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu ve Twitter'ı neden satın aldığını açıkladı. Musk, "Twitter'ı neden satın aldığım ve reklamcılık hakkında ne düşündüğüm hakkında çok fazla spekülasyon yapıldı. Çoğu yanlış çıktı. Twitter'ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın, uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır” ifadelerini kullandı.

TWITTER CEO'SUNU KOVDU

Twitter yönetimindeki ilk gününde Elon Musk, işten çıkarmalara başladı. ABD basınında yer alan haberlerde Musk, Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danışman Sean Edgett'i görevden aldı. 

MUSK ANLAŞMAYI FESHEDİNCE TWITTER DAVA AÇMIŞTI

Geçtiğimiz nisan ayında Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan'da SEC'e yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter'dan 25 Nisan'da yapılan açıklamada da şirketin Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.

Musk, 13 Mayıs'ta sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Elon Musk, anlaşmanın askıya alınma nedenine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylarının beklendiğini' bildirmişti.

Elon Musk, 8 Temmuz'da ise birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek Twitter'ı satın alma anlaşmasını feshettiğini bildirmişti. Musk'ın avukatları, SEC'e yapılan bildirimde, Twitter'ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişlerdi.

Twitter ise anlaşmayı feshettiği için Musk'a dava açmıştı. Ancak Musk, ekim ayı başında, davalı olduğu sosyal medya şirketi Twitter'a 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının tamamlanması için mektup göndererek, ilk fiyattan yeniden teklif vermişti.

(AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...