Twitter'a 'bahsetmeme' butonu geliyor: İstenmeyen sohbetlerden kaçmak mümkün

Düzenleyen:
Twitter'a 'bahsetmeme' butonu geliyor: İstenmeyen sohbetlerden kaçmak mümkün

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, kullanıcıların kendilerini konuşmalardan çıkarmasına olanak tanıyan bir 'bahsetmeme' özelliğini test ediyor. Bazı kullanıcılarla sınırlı olan bu özellik şimdilik yalnızca web sürümünde.

Twitter tarafından paylaşılan bir tweette yeni özellik kısaca açıklanıyor. Sosyal medya devi, bir GIF eşliğindeki paylaşımında, "Huzurunuzu korumanıza ve kendinizi sohbetlerden uzaklaştırmanıza yardımcı olacak bir yol olan 'Unmentioning'ı test ediyoruz" dedi. Twitter'ın resmi hesaplarından

'deki GIF, özelliğin nasıl görüneceğini gösteriyor. 

Sosyal medya platformunun web versiyonunda bir tweet'in köşesindeki menüde 'bu sohbetten çık' seçeneği yer alacak. 'Sessiz' ve 'gömme' seçeneklerini de içerecek. 'Bu görüşmeden ayrıl' seçeneğine tıkladığınızda, sizin etiketlendiğiniz bir sohbetten ayrılmanız mümkün olacak. Böylece hem sohbetteki kullanıcı adınıza tıklayanlar doğrudan hesabınızı göremeyecek hem de sohbette artık yer almayacağınız için bildirim gelmeyecek. 

Twitter araştırmacısı ve ters mühendis Jane Manchun Wong, Şubat ayında 'bu konuşmayı terk et' özelliğinin belirgin bir ekran görüntüsünü paylaşmıştı. Geçmişteki birçok sızıntı paylaşımında olduğu gibi Wong yine haklı çıktı ve iki ay sonra Twitter'dan ilk resmi açıklama geldi. 

Bununla birlikte, özelliğin dünya çapında kullanılabilir olup olmayacağı veya mobil uygulamalara ne zaman geleceği henüz net değil. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...