'Mavi tik'i ücretli yapan Elon Musk tepkileri dindirmek için hamle yaptı: Tweet düzenleme ücretsiz olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Mavi tik'i ücretli yapan Elon Musk tepkileri dindirmek için hamle yaptı: Tweet düzenleme ücretsiz olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter yakında mavi tik için kullanıcılardan ayda 8 dolar alacak ama Elon Musk'ın tüm kullanıcılara uzun zamandır istenen bir özelliği ücretsiz olarak vermeyi planladığı iddia edildi; tweet düzenleme.

Sosyal medya devi Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan milyarder iş insanı Elon Musk, şu anda aylık 5 dolar olan ücretli abonelik sistemi Blue’nun fiyatını önce aylık 20 dolar yapmayı planlayarak tepki çekmişti. Ardından ise Musk, Blue’nun fiyatının aylık 8 dolar olacağını duyurdu.

Milyarder ayrıca Twitter’daki kullanıcıların onaylanmış hesap statüsü yani mavi tik almaları için de artık Blue’ya abone olarak aylık 8 dolar ödeme yapmaları gerektiğini açıkladı. Bu açıklamalarıyla tepki çeken Musk, bu defa ters köşe yaptı. Amerikan medyasındaki haberlere göre, kullanıcıların merakla beklediği ancak şu anda yalnızca abonelerin kullanabildiği tweet düzenleme özelliği tüm Twitter kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak

Tweet düzenleme özelliği halen yalnızca Twitter Blue abonelerinin hizmetinde. Twitter Blue ise şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki kullanıcılara açık. Tweet düzenleme özelliği, kullanıcılara tweet'lerini düzenlemeleri için 30 dakika süre tanıyor. 

ELON MUSK TWEET DÜZENLEMEYİ ÖNERMİŞTİ

SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO’su Elon Musk, Twitter’ın yeni yöneticisi olduğundan beri tweet düzenleme özelliğiyle ilgili bir açıklama yapmadı ancak bu özellik, Musk’ın Nisan ayında Twitter’ın en büyük hissedarı olduğunda dillendirdiği ilk büyük Twitter işleviydi. 

O tarihlerde Musk, Twitter’da yaptığı bir anketle takipçilerine tweet düzenleme özelliğinin getirilip getirilmemesi gerektiğini sordu. Büyük çoğunluk tweet düzenleme özelliğinin gelmesini istiyordu. Bunun üzerine Twitter da bir açıklama yaparak tweet düzenleme özelliğinin uzun zamandır en çok istenen özellik olduğunu belirterek, bu konuda çalıştıklarını açıkladı. 

TWITTER BLUE'DA YENİ DÖNEM

Twitter Blue geçtiğimiz yılın sonlarına doğru ABD'de kullanıma sunulmaya başlandığında, şirket ‘reklamsız makaleleri’ abone olmanın ana nedenlerinden biri olarak gösteriyordu. Bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra, Twitter bu özelliği kaldıracak gibi görünüyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre şirket, Twitter Blue müşterilerine yayıncıların reklamsız makalelerine erişme olanağı sunmayı durdurmayı planlıyor.

Haber kaynağı, Twitter'ın değişikliği ne kadar sürede uygulamayı planladığını belirtmedi. Ancak şirketin yeni sahibi Elon Musk'ın 7 Kasım gibi erken bir tarihte Twitter Blue'nun fiyatını yükseltmek istediği yönündeki son haberlere dayanarak, bunun er ya da geç gelmesi muhtemel. Ayrıca Musk'ın abonelik sisteminde yapmak istediği birkaç değişiklikten biri gibi görünüyor. En önemlisi de mavi tiki bir Twitter Blue avantajı yapmak istediği bildiriliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...