Twitter tepki çeken kararından geri adım attı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter tepki çeken kararından geri adım attı

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, Twitter'a rakip olan Threads isimli uygulamayı yayınlarken, Twitter cephesinde de sessiz sedasız bir değişiklik yapıldı. Twitter, geçtiğimiz günlerde başlattığı bir uygulamasından platformun biraz daha kullanılabilir hale gelmesi için vazgeçti.

Twitter, sadece birkaç gün önce ilginç bir hamle yaparak oturum açmayan internet kullanıcılarının tweetleri görüntülemisini engellemişti. Ancak bugün Twitter'ın bu adımından vazgeçtiği anlaşıldı. Artık Twitter'da oturum açmadan da tweetleri görüntülemek mümkün. Tıpkı birkaç gün öncesine kadar olduğu gibi. 

Bununla birlikte, oturum açmamış kişiler için profiller hala bozuk görünüyor. Örneğin, bir kullanıcının biyografisini görebilirsiniz ancak tweetlerin yer aldığı sayfa görünmeyebiliyor. Bu arada, tweet önizlemeleri bazı Apple telefonlarda iMessage'da yeniden çalışmaya başladı. 

Twitter'ın sahibi Elon Musk'a göre, oturumu kapatan kullanıcıların tweet'lere erişmesini engellemek 'geçici bir acil durum önlemi' idi. Musk, geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin yaptığı bir paylaşımda, "Veriler o kadar çok yağmalanıyordu ki, normal kullanıcılar için hizmetin kalitesi düşüyordu" diye yazdı.

TWITTER GÜNLÜK TWEET SAYISINI DA KISITLAMIŞTI

Şirket, her kullanıcının günlük okuyabileceği tweet sayısına neden geçici olarak sınır koyduğuna dair de benzer bir açıklama yaptı. Elon Musk, Twitter'daki tweetlerin yapay zeka şirketleri tarafından kullanıldığını ve bunu ve spam hesapları önlemek için kullanıcıların günlük görüntüleyebileceği tweet sayısına sınır koyduğunu açıkladı. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...