Twitter, sevilen uygulamasını paralı yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter, sevilen uygulamasını paralı yaptı

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter'ın sevilen uygulaması Tweetdeck'in çalışmadığını bildiren kullanıcı şikayetlerinin ardından sosyal medya şirketinin yeni hamlesi ortaya çıktı. Twitter, Tweetdeck'i de ücretli abonelik sistemine dahil etti.

Son birkaç gün içinde Twitter cephesinde çok fazla gelişme yaşandı. İlk olarak şirket, arama motorları üzerinden profili herkese açık olan kullanıcıların tweetlerini görüntülemeyi yasakladı. Yani artık Google'a stalklamak istediğiniz bir kişinin Twitter hesabını yazdığınızda, kendi Twitter adresinizle oturum açmadığınız sürece o kişinin hesabına ve tweetlerine ulaşamayacaksınız. Ayrıca Twitter'ın sahibi Elon Musk, çok fazla 'veri kazıma' olduğunu ileri sürerek sosyal medya ağındaki kullanıcıların her gün okuyabileceği tweet sayısını sınırlamaya başladıklarını açıkladı. Ardından da Twitter'ın sevilen uygulaması Tweetdeck'in (uzman kullanıcı versiyonu) bozulduğunu söyleyen kullanıcı şikayetleri art arda geldi. Şimdi Tweetdeck için yeni bir gelişme yaşandı. 

Son birkaç gün içinde çok sayıda kullanıcı, Tweetdeck'in çalışmadığını, ekranda yalnızca çoğu sütunun üzerinde dönen bir simgenin olduğunu bildirdi. Engadget'in aktardığı bilgilere göre, uygulamanın beta sürümünü kullanan bazı kullanıcılar, Tweetdeck'in düzgün bir şekilde çalışmaya devam ettiğini ancak kısa süre sonra tweet görüntüleme sınırı nedeniyle yeniden tweetlerin yüklenmediğini söyledi. 

TWITTER YENİ TWEETDECK'İ DUYURDU

Twitter, Tweetdeck'in beta sürümünü ana sürüm haline getirerek sorunu çözmeye hazırlanırken yeni hamlesi de ortaya çıktı. Şirket, "Tweetdeck'in yeni, geliştirilmiş bir sürümünü başlattığını" duyurdu. Bu yeni Tweetdeck'in 'Tweetdeck Önizlemesi' adını taşıdığı görüldü ve kullanıcıların orijinal Tweetdeck arayüzünün menüsünde kullanmayı seçmeleri gerekiyor.

Sosyal medya şirketi, yeni sürümde, kaydedilen aramaların, listelerin ve sütunların anında taşındığını belirtiyor. Öte yandan Twitter, Tweetdeck'in eski sürümünü emekliye ayırdığını resmi olarak açıklamadı ancak değişikliğin kalıcı olduğunun sinyalini verdi.

Tweetdeck'in yeni sürümüne geçmek sorunu potansiyel olarak çözse de, birçok eski kullanıcı yakın gelecekte uzman kullanıcı aracına erişemeyebilir. Twitter Support (Destek) açıklamasına göre, özellik yakında sosyal medya ağının ücretli abonelik sistemi Twitter Blue'ya dahil edilecek ve böylece Tweetdeck'i yalnızca 'mavi tik'li hesaplar kullanabilecek.

Bu değişikliğin Ağustos ayı başlarında tüm kullanıcılara uygulanıp uygulanmayacağı veya tüm kullanıcıların abone olmaları istenmeden önce yeni Tweetdeck'in 30 günlük bir deneme süresine sahip olup olmayacağı net değil.

(Kaynak: Engadget, 9to5Mac) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...