Twitter mühendisi Elon Musk imparatorluğunun tüm sırlarını açıkladı: Ofisteki bitkileri bile çalışanlara satmak istemiş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter mühendisi Elon Musk imparatorluğunun tüm sırlarını açıkladı: Ofisteki bitkileri bile çalışanlara satmak istemiş

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter'da çalışan bir mühendis, Elon Musk ve şirkete ilişkin şoke eden açıklamalar yaptı. Musk'a en az iki korumanın tuvalete giderken bile eşlik ettiğini söyleyen mühendis, korumaların Hollywood filminden fırlamış gibi göründüğünü belirtti. Ayrıca mühendis, Elon Musk'ın şirketteki ofis bitkilerini personellere satmaya çalıştığını ileri sürdü.

Sosyal medya devi Twitter'da garip olaylar oluyor. BBC'ye konuşan bir Twitter mühendisi Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından şirkette ilginç olaylara şahit olduğunu açıkladı. Bir keresinde Musk'ın ofisteki bitkileri personellere satmaya çalıştığını söyledi. Şu anda dünyanın en zengin ikinci insanı konumundaki Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından maliyetleri düşürmek için şirketin temizlik ve catering personelini işten çıkardığını da sözlerine ekledi. 

Twitter geçtiğimiz aylarda bazı ülkelerdeki ofislerini kapatmıştı. San Francisco'daki genel merkezi de dahil olmak üzere bazı ofislerinin fatura ve kira borçları olduğu da ortaya çıkmıştı. Insider ise Twitter'ın New York ofisinde hamamböceklerinin görüldüğünü ileri sürmüştü.

TWITTER OFİSİNDEKİ EŞYALAR BİLE SATILDI

'Teknoloji kralı' Elon Musk, Ekim ayı sonunda Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldığından beri maliyetleri kısmak ve şirketi iflastan kurtarmak için sert önlemler alıyor. Hatta Kasım ayı başlarında milyarder, Twitter'ın günde 4 milyon dolardan fazla kaybettiğini belirtti.

Musk'ın aldığı önlemler arasında binlerce çalışanı işten çıkarmak (çalışan sayısı yüzde 60 azaldı) ve artık yemek verilmemesi yer alıyor. 

Twitter mühendisi Elon Musk imparatorluğunun tüm sırlarını açıkladı: Ofisteki bitkileri bile çalışanlara satmak istemiş

Maliyetleri düşürmenin yanı sıra Musk, şirketin gelirini artırmaya çalıştı. Sosyal medya platformunu devraldıktan sonra doğrulanmış hesap rozetini ücretli hale getirdi. Ancak para kazanmak için daha alışılmışın dışında yöntemlere de yöneldi; endüstriyel mutfak ekipmanları, heykeller, kahve makineleri ve ofis koltukları da dahil olmak üzere yüzlerce ofis eşyasını açık artırma yoluyla satıyor. Örneğin, Ocak ayında, Twitter'ın logosunu betimleyen dev bir kuş heykeli 100 bin dolara satıldı. 

Öte yandan, bazı markalar reklam vermeyi durdurunca Twitter'ın gelirinde çok ciddi bir düşüş yaşandı. Mali raporlara göre, 2021'de reklamlar şirketin toplam gelirinin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturuyordu. Wall Street Journal, Twitter'ın gelirinin Aralık ayında 2021'in aynı ayına göre yaklaşık yüzde 40 düştüğünü bildirdi.

ELON MUSK TUVALETE BİLE KORUMAYLA GİDİYOR

Twitter mühendisi ayrıca dikkat çeken bir açıklama daha yaptı. Twitter genel merkezinde Elon Musk'a en az iki korumasının eşlik ettiğini ve hatta onu tuvalete kadar takip ettiklerini söyledi. Korumaların iri yapılı ve uzun boylu olduğunu belirten mühendis, sanki 'Hollywood filminden' fırlamış gibi göründüklerini belirtti. 

Twitter mühendisi Elon Musk imparatorluğunun tüm sırlarını açıkladı: Ofisteki bitkileri bile çalışanlara satmak istemiş

Elon Musk'ın babası Errol, Ocak ayında yaptığı bir açıklamada, oğlunun 100 güvenlik görevlisi tarafından korunmasına rağmen güvenliğinden endişe ettiğini söylemişti. 

Bu arada, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yapılan yakın tarihli bir bildiriye göre, bir diğer teknoloji devi Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'e 2023 için yıllık 14 milyon dolarlık kişisel güvenlik ödeneği verildi. Belgelere göre bu, Zuckerberg ve ailesinin güvenliğine yönelik personel, ekipman ve konut iyileştirmelerini kapsıyor.

(Insider / BBC)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...