Twitter kullanıcıları dikkat: Yeni özellik yüzünden hesabınız kısıtlanabilir!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter kullanıcıları dikkat: Yeni özellik yüzünden hesabınız kısıtlanabilir!

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, satın almadan önce Twitter'ın yeterince özgür bir platform olmadığından sık sık yakınıyordu. İş insanı, satın aldıktan sonra sosyal medya platformunun artık daha özgür olacağını buna rağmen de diğer kullanıcıların rahatsız edilmeyeceğini belirtti. Twitter sahibi, şimdi aylar sonra bunu doğrulayacak bir özellik getirdi.

Twitter, resmi ve blog hesaplarından yaptığı paylaşımlarda yeni özelliğini duyurdu. Bu özelliğe göre Twitter kurallarını ihlal eden kullanıcılar, kısıtlanacak. Böylece kurallara uymayan hesapların görünürlüğü azalacak ve etkileşim alamayacak. Paylaşımlar, diğer kullanıcıların önüne düşmeyecek. Bir anlamda kuralları çiğneyen Twitter kullanıcıları, etiketlenmiş olacak.

Twitter, blog hesabından yaptığı paylaşımda yeni özelliği sunarken herkesin düşüncesi için özgür ortam sağladıklarını fakat aynı zamanda da diğer insanların da bu durumdan rahatsız olmasının engellediklerini bildirdi. Teknoloji devi şirket, bu özellikle birlikte "erişim özgürlüğü değil ifade özgürlüğünü" felsefe ediniyor.

Kısaca özetlemek gerekirse firma, Twitter misyonunun kamuya açık sohbeti teşvik etmek ve aynı zamanda da korumak olduğunu açıklıyor. Kullanıcıların kendi paylaşımlarından kendilerinin sorumlu olmasını sağlıyor.

KISITLANAN TWITTER KULLANICILARI, KARARA İTİRAZ EDEBİLECEK

Elon Musk, sosyal medya platformunda yaptığı yeniliklerle önceki yönetime göre daha farklı bir tutum sergiliyor. Öyle ki mikroblog sitesi, el değişikliğinden sonra baştan sona farklılaştı.

Twitter, kısa süre önce de kısıtlanan hesapların artık itiraz hakkı olacağını ve bu durumun tekrar gözden geçireleceğini açıklamıştı. Yeni özellik, bu fonksiyonla da bağlantılı olacak. Twitter'ın blog hesabından yaptığı paylaşıma göre kısıtlanan hesaplar, itiraz edebilecek.

Twitter Güvenlik tarafından gelen açıklamalara göre hesaplar, yalnızca Nefret Dolu Davranış Politikası nedeniyle kısıtlanacak. Özellik, bir süre sonra diğer politikalar için de geçerli olacak.

(TwitterBlog ve iMore)

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...