Twitter kapanıyor mu? Elon Musk’tan sosyal medya platformuna ilişkin son açıklamalar…

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter ‘kapanıyor’ iddialarıyla gündemde. Milyarder iş insanı Elon Musk tarafından satın alınan şirket, ücretli mavi tik uygulaması başta olmak üzere istifa ve işten çıkarmalar da dahil pek çok konuyla gündemden düşmüyor. Son olarak, Twitter’ın kapanacağına dair iddialar gündeme bomba gibi düştü. Hatta bazı Twitter kullanıcıları, Musk’ın Twitter yönetiminin üstesinden gelemeyeceğini düşünerek, sosyal medya platformunun kapatılması ihtimaline karşın diğer sosyal ağlardaki kullanıcı adlarını paylaşmaya başladı.

Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın alan Elon Musk, ilk iş olarak önce dört üst düzey yöneticiyi kovmuş, günler sonra da yönetim kurulunu feshetmişti. Ardından Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkardı. İşten çıkarılanların sayısı net olmasa da Twitter’ın 2021’de 7 bin 500’e yakın çalışanı olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, 3 binden fazla kişinin işten çıkarıldığı tahmin ediliyor. 

Elon Musk, elinde kalan çalışanları da kaybetmek üzere… Tüm çalışanlara bir e-posta gönderen Twitter’ın patronu, çalışanlardan ya uzun saatler yoğun şekilde çalışmalarını ya da tazminatlarını alarak çıkmalarını istedi. Musk, çalışanlardan ummadığı bir tepki aldı ve New York Times’ın haberine göre yüzlerce çalışan istifa etmeye başladı. Twitter’dan kaç kişinin ayrıldığına ilişkin resmi bir açıklama ise yok.  

Peki, Twitter’ın zaten bir avuç kalan çalışanları da istifa ederse ne olacak? Twitter kapanacak mı? Şu anda Twitter’ın birçok departmanında personel kalmadığı bilinen bir gerçek, hatta The Verge ve Engadget gibi teknoloji kaynakları Twitter’ın iletişim departmanında bile kimsenin kalmadığını, bu nedenle sorularına cevap alamadıklarını ileri sürüyor. İşte detaylar… 

TWİTTER OFİSLERİ KAPATTI, ‘İŞE DÖNÜN’ DEDİ

Sosyal medya devi Twitter’ı satın aldığı günden bu yana değişikliklerin ardı arkası kesilmiyor. Her gün Twitter’a ilişkin yeni bir gelişme vuku buluyor. Son olarak, istifa dalgası başladı. Çalışanların birbiri ardına istifası Elon Musk’ı endişelendirdi.

Gelişmelerin ardından Twitter, tüm ofisleri geçici süreyle girişlere kapattı. Twitter yönetiminin, şirkete sabotaj yapılacağından korktuğu için ofislere girişi durduğu ileri sürüldü. Ayrıca çalışanlara yeni bir e-posta gönderilerek, pazartesi günü iş başı yapmaları istendi. Musk, şirket içi bilgilerin sosyal medya ağlarında paylaşılmaması gerektiği yönünde de çalışanlara uyarılarda bulundu. 

TESLA MÜHENDİSLERİ TWİTTER’DA ÇALIŞIYOR

Twitter’daki çok sayıda mühendis ve teknik personelin işten ayrılması üzerine Musk’ın, elektrikli otomobil şirketi Tesla’dan mühendis takviyesinde bulunduğu iddia edildi.

TWİTTER BİNASINA PROJEKSİYONLA YANSITTILAR

Twitter’daki işinden ayrılan pek çok kişi sosyal medya hesapları üzerinden #LoveWhereYouWorked (çalıştığın yeri sev) etiketi ile paylaşım yapmaya başladı.

Twitter kapanıyor mu? Elon Musk’tan sosyal medya platformuna ilişkin son açıklamalar…

Twitter’ın San Francisco’daki merkez binasında ise ilginç anlar yaşandı. Bir grup kişi, binaya projeksiyon ile ‘Elon Musk’ın cehennemi batmak üzere’ ve ‘Elon Musk ayrımcı bir kâr düşkünü, büyük bir parazit’ ifadeleri yansıtıldı. 

MUSK: POLİTİKAMIZ ERİŞİM ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL

Twitter’a yönelik iddialara ve tartışmalara ilişkin açıklama yapan Elon Musk, Twitter’ın politikasının konuşma özgürlüğü olduğunu, erişim özgürlüğü olmadığını söyledi. Nefret söylemleri içeren tweetlerin hızlıca kaldırılacağını açıkladı. Ayrıca para kazanma özelliğinin de kaldırılacağını, Twitter’ın reklam veya başka bir gelir elde etmeyeceğini belirtti.

Bu arada, daha önce Twitter hesapları askıya alınan Kathie Griffin, Jorden Peterson ve Babylon Bee’nin hesapları iade edildi. ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın da Twitter hesabı Kongre baskınında etkisi olduğu iddiasıyla kapatılmıştı, Trump’ın hesabının açılıp açılmayacağı henüz belli değil. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...