Twitter işten çıkarmaları bitirdi, yeni personeller aramaya başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter işten çıkarmaları bitirdi, yeni personeller aramaya başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk tarafından satılan alınan sosyal medya devinde dönüşüm sürüyor. Toplu işten çıkarmalar ve istifa dalgasıyla gündemden düşmeyen Twitter şimdi de yeni çalışanlar aramaya başladı. Musk, çalışanlarla yaptığı yeni bir toplantıda işten çıkarmalara son verdiğini ve artık yeni personel arayışına girdiğini söyledi.

Elon Musk, Twitter'da artık daha fazla kişinin işten çıkarılmayacağını açıkladı. Twitter'ın sahibi Musk'ın çalışanlarla yaptığı yeni bir toplantının kısmi bir kaydını dinleyen teknoloji sitesi The Verge'e göre, şirket aktif olarak mühendislik ve satış rollerini dolduracak çalışanlar arıyor.

Görünüşe göre Musk, işten çıkarmaların şirketin satış ve ortaklık ekiplerini olumsuz etkilediği gün söz konusu açıklamayı yaptı. Twitter'ın reklam satışlarından sorumlu başkanı Robin Wheeler ve ortaklıklardan sorumlu başkan yardımcısı Maggie Suniewick'in Musk'ın daha fazla çalışanı işten çıkarma direktifine karşı çıktığı için görevden alındığı bildirildi. Elbette bunların hepsi, Twitter'ın yeni sahibinin şirketin işgücünü yarıya indiren işten çıkarmaların emrini vermesinin ardından oldu.

TWİTTER'IN MERKEZİ TAŞINACAK MI?

Elon Musk, toplantı sırasında Twitter'ın hangi birimlere personel aradığını belirtmedi ancak 'kritik işe alımlar açısından, yazılımda harika olan kişiler önceliktir" dedi. Musk, devralmasının ardından personellerle ilk defa bir araya geldiğinden, çalışanlar ona şirketin geleceği hakkında, Twitter'ın genel merkezini Tesla'da olduğu gibi Teksas'a taşıyıp taşımayacağı da dahil olmak üzere sorular sordu. Musk, Twitter'ın taşınmasına dair bir planı olmadığını ancak her iki eyalette de 'çift merkezli' olmanın mantıklı olabileceğini söyledi.

Şirketin iç işleyişiyle ilgili soruları ele almanın yanı sıra Musk, Twitter'ın bu ay sona ermeden ücretli mavi tiki yeniden başlatmayabileceğini de söyledi. Hatırlarsanız Twitter, başkalarının kimliğe bürünme ve sahte hesaplardaki keskin artış nedeniyle başlatıldıktan kısa bir süre sonra ayda 8 dolar olan Blue aboneliğinden mavi tik satışını çıkarmak zorunda kaldı. Musk daha önce ücretli mavi tik satışının 29 Kasım'da geri döneceğini söylemişti. 

Ayrıca Twitter, nihai olarak bireylere ve kuruluşlara, kullanıcıların bir şirketin veya kuruluşun gerçek hesabıyla etkileşimde bulunup bulunmadığını gösteren farklı renk onay işaretleri verebilir. Twitter'da zaten kuruluşlar için ayrılmış gri bir 'Resmi' onay işareti var ancak insanların taklitçiler tarafından aldatılmasını önlemenin bir yolu olarak göstergeyi daha görünür ve tanınabilir hale getirmek istiyor gibi.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...