Twitter, ikinci kez kaybettirdi! Elon Musk bir kez daha Tesla hissesi sattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter, ikinci kez kaybettirdi! Elon Musk bir kez daha Tesla hissesi sattı

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, 3,58 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı. Bu satış, Musk'ın Twitter'ı satın almasından beri ikinci kez gerçekleşiyor.

Tesla VE SpaceX'in sahibi Elon Musk, elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın hisselerinde yaşanan sert düşüşle dünyanın en zengin unvanından ve tahtından oldu. Sosyal medya devi Twitter'ı satın aldığından beri para ve itibar kaybeden Musk, yeni çıkış yolları arıyor. Son olarak Elon Musk'ın bu hafta 3,58 milyar dolar değerinde daha Tesla hissesi sattığı bildirildi.

İKİNCİ HİSSE SATIŞI

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirime göre, Musk şirketin 22 milyon hissesinin satışını gerçekleştirdi.

Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından ikinci hisse satışını yapan Musk, kasım ayında da 3,95 milyar dolarlık Tesla hissesi satmıştı.

Ayrıca Musk, bu yıl nisan ayında yaklaşık 8,5 milyar dolar ve ağustos ayında 6,9 milyar dolar değerinde Tesla hissesinin satışını gerçekleştirmişti.

TAHTINDAN OLDU: ARTIK EN ZENGİN MUSK DEĞİL!

Forbes ve Bloomberg'in bildirdiğine göre, lüks markaları bünyesinde barındıran LVMH şirketinin CEO'su Bernard Arnault, en zenginler listesinde Elon Musk'ı koltuğundan etti.

Forbes'e göre, Musk'ın halihazırdaki varlığı 178 milyar dolar seviyesindeyken Arnault'unki 188 milyar dolar civarında.

Musk, hisseleri düşüş yaşayan Tesla'nın CEO'su ve yüzde 14'lük payıyla en büyük hissedarı konumunda.

(AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...