Elon Musk açıkladı, mavi tik almak isteyenler yıkıldı... Twitter Blue Türkiye fiyatı iki katına çıktı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk açıkladı, mavi tik almak isteyenler yıkıldı... Twitter Blue Türkiye fiyatı iki katına çıktı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, bugün Twitter Blue ücretli abonelik hizmetini yeniden başlattı. Mavi tik de dahil olmak üzere abonelik hizmeti kullanıcılara birkaç ayrıcalık tanıyacak. Peki, Twitter Blue Türkiye fiyatı ne kadar oldu? Twitter mavi tik fiyatı Türkiye'de ne kadar? İşte merak edilen soruların cevapları...

iPhone kullanıcısı olup aynı zamanda Twitter Blue aboneliği kullanmak isteyenlere kötü bir haberimiz var. Twitter, iOS cihazlardan Twitter Blue’ya abone olup ödeme yapan kullanıcılardan daha fazla aylık abonelik ücreti alacağını duyurdu. Bu noktada, Twitter Blue’nun şu anda yalnızca iOS ve web sürümlerinde kullanılabilir olduğunu, Android kullanıcılarının Blue abonesi olamayacağını belirtelim.

Twitter’ı satın alan Elon Musk, Twitter Blue'nun 12 Aralık Pazartesi gününden itibaren (bugün) kullanılabilir olacağını açıkladı. Abonelere onaylanmış hesap işareti mavi tik veren Blue abonelik hizmeti geçtiğimiz ay mavi tikli sahte ve parodi hesapların gerçek kişileri ve şirketleri taklit etmesi nedeniyle bir süreliğine kaldırılmıştı.  

TWİTTER'DA MAVİ TİK NASIL ALINIR?

Elon Musk, Twitter Blue’ya abone olan herkese mavi tik verilmeyeceğini önce bir incelemeye tabi tutulacaklarını belirtti. Mavi tik almak için kullanıcıların telefon numaralarını doğrulamaları gerekecek. Ayrıca onay işareti, hesaplar Twitter yetkilileri tarafından incelendikten sonra görünmeye başlayacak. Ancak bu inceleme sürecinin tam olarak nasıl olacağı belirtilmedi. Ayrıca, Twitter’daki hakkında kısmını, görünen adınızı veya profil fotoğrafınızı değiştirirseniz, hesabınız yeniden incelenene kadar mavi onay işaretiniz kaldırılacak. 

Geçtiğimiz ay Twitter Blue kapsamında ücretli olarak tüm kullanıcılara sunulan mavi tik, büyük bir kargaşaya sebep olmuştu. Bu nedenle Twitter, mavi tik konusunda bir adım daha attı. Twitter, şirketler için altın rengi onay işareti kullanacağını, devlet yetkilileri için gri tik kullanacağını ve ünlü olsun ya da olmasın ücret ödeyen herkese sunulan tikin ise mavi tik olacağını açıkladı.

Peki, Twitter Blue avantajları neler? Elbette en önemli ayrıcalık mavi tik, bunun dışında ise tweet düzenleme ve daha uzun videolar yayınlayabilmek de Blue ayrıcalıkları arasında. Ayrıca videoları 1080p'de yükleme desteği de sunulacak. Bunun yanı sıra, Twitter Blue aboneleri platformdaki reklamların yarısını görüyor. Twitter Blue abonelerinin, platforma gelecek özelliklere daha önce erişebildiğini de hatırlatalım.

TWİTTER MAVİ TİK TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Twitter web sitesi üzerinden abone olursanız, Twitter Blue aylık 8 ABD dolarına mal olacak. Ancak iOS Twitter uygulaması üzerinden Blue’ya abone olursanız Twitter, App Store ücretlerini dengelemek için ayda 11 ABD doları alacak. Bu fiyat farkının nedeni, Apple’ın App Store’daki uygulamalar üzerinden yüzde 30’luk komisyon ücreti alması olarak gösteriliyor.

Elon Musk açıkladı, mavi tik almak isteyenler yıkıldı... Twitter Blue Türkiye fiyatı iki katına çıktı!

Twitter Blue Türkiye fiyatı ise 110 TL. Ancak App Store’daki bu fiyat farkının Türkiye’deki abonelik ücretlerine de yansıdığı görülüyor. App Store üzerinden Twitter uygulamasına tıkladığımızda 'uygulama içi satın alımlar' kısmında fiyatlar dikkatimizi çekti. Geçtiğimiz ay bu bölümde Twitter Blue aylık abonelik fiyatını 110 TL olarak görünüyordu ancak şu anda Twitter Blue aylık abonelik ücretinin Türkiye'deki iOS kullanıcılarına 250 TL olarak yansıtıldığını görüyoruz.

Twitter'ın iOS ile web arasındaki bu fiyat farkını teknoloji devi Apple ile masaya yatırıp dengeleyeceğine ilişkin henüz bir gelişme ise yaşanmadı. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...