Twitter halkı Elon Musk'ı dize getirdi: Gazetecilerin hesaplarını yeniden açtı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter halkı Elon Musk'ı dize getirdi: Gazetecilerin hesaplarını yeniden açtı

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, Twitter’da yaptığı ikinci ankette tercih ettiği sonucun aksi yönünde karar çıktıktan sonra, bir gün önce Twitter hesapları askıya alınan çok sayıda gazetecinin hesaplarını yeniden açtı. 

Twitter’ın sahibi Elon Musk, hafta içi, New York Times muhabiri Ryan Mac, Washington Post'tan Drew Harwell ve CNN'den Donie O'Sullivan da dahil olmak üzere bir grup teknoloji muhabirinin Twitter hesaplarını askıya aldırdı. Elon Musk, söz konusu gazetecilerin Twitter’dan yasaklanma nedenini de açıkladı. Musk, bu kişilerin Twitter’ın yeni kararına uymadıklarını söyledi. Twitter, geçtiğimiz günlerde politikasında bir güncelleme yaparak, kullanıcıları başkalarının konumunu ifşa etmemeleri konusunda uyarmıştı. Musk’a göre bu gazeteciler, onun ve ailesinin yaşadığı yeri Twitter’da paylaştı.

TWİTTER ANKETİYLE KARAR VERDİ

Elon Musk, Perşembe günü Twitter’da herkese açık bir anket başlatarak gazetecilerin hesaplarının geri açılıp açılmaması gerektiğini sordu. Ancak bir süre sonra milyarder iş insanı ankette çok fazla seçenek olduğunu söyledi ve sadece iki seçenek bulunan yeni bir anket başlattı. 24 saat boyunca oy verilebilen bu ikinci anketin seçenekleri ise ‘yasağı yedi gün boyunca devam ettirmek’ ve ‘yasağı hemen kaldırmak’ şeklindeydi.

Yaklaşık 3,7 milyon kişi ikinci ankette oy kullandı ve yüzde 58,7 oy oranıyla yasağın derhal kaldırılması seçeneği galip geldi. Gazetecilere uygulanan ‘yasağı yedi gün boyunca devam ettirmek’ seçeneğine oy verenlerin oranı ise yüzde 41,3'tü.

Kısa bir süre sonra Elon Musk, bir tweet ile yasakları kaldıracağını söyledi ve ardından da Twitter’dan yasaklanan gazetecilerin hesaplarının yeniden aktif edildiği görüldü.

GAZETECİLER TWİTTER'DAN NEDEN YASAKLANDI

Musk, gazetecilerin kendisinin ve ailesinin yaşadığı yeri ifşa ettiğini iddia etti ancak aslında yakın zamanda Musk'ın özel jetini takip eden halka açık verileri paylaşan bir Twitter hesabını askıya almasıyla ilgili haberler yayımlamışlardı. Haberlerin hiçbiri Musk'ın gerçek zamanlı konumu veya aile üyelerinden herhangi birinin konumu hakkında bilgi içermiyordu. Bununla birlikte, Musk’ın özel jetinin canlı konumunu 500 binden fazla takipçisiyle paylaşan ‘ElonJet’ kullanıcı adını taşıyan Twitter hesabı ise askıya alındı.

Musk’ın hakkında haber yayımlayan gazetecilerin hesaplarını askıya aldırması, ilgili medya kuruluşlarının yanı sıra diğer medya kuruluşları, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından da kınandı. Avrupa Birliği, Musk’ı uyararak ‘yaptırım yolunun yakın’ olduğu vurgusunu yaptı.

Bu arada, Twitter en güçlü rakibi Mastodon'u hedef alarak birkaç Mastodon sunucusuna bağlanmayı yasakladı ve kullanıcıların Mastodon kullanıcı adlarını profillerine eklemelerini engelledi. Ayrıca Mastodon’un Twitter profili de askıya alındı.

(The Guardian) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...