Twitter çöktü mü, neden açılmıyor? 1 Mart 2023 Çarşamba Twitter'a neden girilmiyor?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter çöktü mü, neden açılmıyor? 1 Mart 2023 Çarşamba Twitter'a neden girilmiyor?

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter çöktü mü, neden yavaş? Sosyal medya platformu Twitter'a girmeye çalışan bazı kullanıcılar uygulamanın yavaş çalıştığını ve ana sayfayı yenilemekte zorluk çektiklerini bildiriyor. Peki, Twitter'a neden girilmiyor?

Twitter çöktü mü, neden düzgün çalışmıyor? Twitter'a girmeye çalışan birçok kullanıcı bu soruya cevap arıyor. Sosyal medya uygulaması Twitter'ın yavaşladığını ve ana sayfayı güncelleyemediklerini belirtiyor. Peki, Twitter erişim sorunu ne zaman düzelecek? Merak edilen sorular ve cevapları haberimizde... 

TWİTTER ERİŞİM YASAĞI MI GELDİ?

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Twitter geçtiğimiz haftalarda BTK tarafından alınan bir karar doğrultusunda erişim engeliyle karşılaşmıştı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sosyal medya ağında çok sayıda kullanıcı ise depremzedelerin durumunu kullanarak provokasyon yapıyordu. Dezenformasyonun (yalan bilgi) önüne geçebilmek için böyle bir adım atılmıştı. Daha sonra Twitter Türkiye ekibi ile BTK'nın görüşmeleri doğrultusunda erişim engeli kaldırılmıştı. 

Twitter kullanıcıları 1 Mart 2023 itibarıyla yeniden Twitter'da sorun olduğunu belirtiyor. Peki, Twitter erişim yasağı mı geldi, neden yavaş? 

TWİTTER KAPANDI MI, NEDEN YAVAŞ?

Henüz Twitter'a erişim engeli gelip gelmediğine ilişkin bir açıklama bulunmazken, sorunun dünya genelindeki kullanıcıları etkilediği üzerinde duruluyor ve sunucu kaynaklı olabileceği de aktarılıyor. Yani 1 Mart Çarşamba Twitter erişim sorunu yalnızca Türkiye'deki kullanıcıları etkilemiyor. 

Twitter çöktü mü, neden açılmıyor? 1 Mart 2023 Çarşamba Twitter'a neden girilmiyor?

Dünya genelindeki uygulamaların ve web sitelerinin erişim sorunlarını raporlayan Downdetector'a baktığımızda, Twitter'ın dünya çapında erişim sorunu yaşadığını görüyoruz. Bugün öğle saatlerinden itibaren milyonlarca kullanıcı, Twitter'a girmekte zorluk yaşadığını, ana sayfayı yenileyemediğini ve yorumları göremediğini söylüyor. 

Peki, Twitter erişim sorunu nasıl düzelir? Bu noktada, yapabileceğiniz çok bir şey yok. Uzmanların birkaç tavsiyesi var, bunlardan biri arama motorunun Ayarlar menüsü üzerinden Geçmiş / Tarama verileri ve Çerezler'i silebilirsiniz. Ayrıca uygulamanın da çerezlerini temizlemeniz belki uygulamanın hızlanmasına yarayabilir. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...