Twitter CEO'sundan dikkat çeken sözler: X platformu nedir, ne işe yarar?

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:
Twitter CEO'sundan dikkat çeken sözler: X platformu nedir, ne işe yarar?

TEKNOLOJİ Haberleri  / TGRT Haber

Twitter logosu, ismi, markası yani Twitter baştan aşağıya değişiyor. Şirketin patronu Elon Musk, Twitter'ın yerini alacak platformun 'her şeyin platformu: X' olacağını söyledi. Yeni logo gün yüzüne çıkarken, Twitter CEO'su 'X' adlı uygulamanın ne olduğunu, ne işe yarayacağını açıkladı.

Twitter'ın sahibi Elon Musk dün paylaştığı tweette, "Yakında Twitter markasına ve tüm kuşlara veda edeceğiz" şeklinde bir açıklama yaparak Twitter markasının değişeceğini belirtti. Kısa süre sonra köklü sosyal medya ağı Twitter, platform üzerindeki logosunu ve ismini değiştirdi. Yakında twitter.com alan adının da değişmesi bekleniyor. 2006 yılında kurulan ve mavi kuş logosuyla hafızalara kazınan Twitter, yerini 'her şeyin uygulaması' veya 'süper uygulama' olarak tanımlanan 'X' platformuna bırakacak. Peki, X platformu nedir?

https://twitter.com/lindayacc/status/1683353772917940225

X PLATFORMU NE İŞE YARAYACAK? 

TGRT Haber'in aktardığı bilgilere göre, sosyal medya devinin CEO'su Linda Yaccarino, resmi hesabından yaptığı paylaşımlar ile X platformu hakkında detaylı bilgiler verdi. "Twitter, büyük bir izlenim bıraktı ve iletişim kurma şeklimizi değiştirdi. Şimdi, X daha da ileri giderek küresel kent meydanını dönüştürecek." diyen Yaccarino, şöyle devam etti:

"X, fikirler, ürünler, hizmetler ve fırsatlar için küresel bir pazar oluşturan ses, video, mesajlaşma, ödemeler/bankacılık merkezli sınırsız etkileşimin gelecekteki halidir. Yapay zekâ tarafından desteklenen X, hepimizi hayal etmeye başladığımız şekillerde birbirine bağlayacak.

Hayranlar ve eleştirmenler yıllarca Twitter'ı daha büyük hayaller kurmaya, daha hızlı yenilik yapmaya ve büyük potansiyelimizi gerçekleştirmeye itti. X, bunu ve daha fazlasını yapacak. X'in son 8 ayda yaptığı hızlı lansmanlarla şekillendiğini görmeye başladık. Ancak daha yeni başlıyoruz.

Bu dönüşümün kesinlikle bir sınırı yoktur. X, her şeyi sağlayabilecek bir platform olacak. Elon Musk ve ben, X'i dünyaya getirmek için ekiplerimizle ve ortaklarımızın her biriyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz."

HER ŞEYİN PLATFORMU: X

Twitter, kullanıcıların birbiriyle mesajlaşabildiği, video ve fotoğraflar ile düşüncelerini yayınlayabildiği ve topluluklar halinde yayın yapabildiği basit bir sosyal medya platformuydu. Bu özellikler aslında neredeyse bütün sosyal medya uygulamalarında var. Yaccarino'nun açıklamasından da anlaşıldığı üzere, Elon Musk yönetimindeki ekip, Twitter'ı bu 'basitlikten' arındırıp, kullanıcıların ödeme ve bankacılık işlemlerini dahi gerçekleştirebileceği, içerisinde 'her şeyi' barındıran bir platform inşa etmek istiyor. İşte X, şirketin bu vizyonuna hizmet edecek gibi gözüküyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...