Twitter aşinası olmayanlar için: Threads sözlük paylaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter aşinası olmayanlar için: Threads sözlük paylaştı

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta kendi çatısı altında Twitter rakibi olarak Threads adlı metin tabanlı sosyal medya platformunu sundu. Instagram'a bağlı uygulama daha önce Twitter kullanmayan kullanıcılar için birçok yeni terim barındırıyor. Threads da kullanıcılarının daha rahat bir deneyim yaşaması için sözlük sundu.

Twitter'ın çöküşünden yararlanan Meta patronu Mark Zuckerberg, metin tabanlı sosyal medya platformu Threads'ı 6 Temmuz tarihinde sundu. Yeni platform Instagram'a bağlı olduğu için iki gün içerisinde 70 milyon kullanıcı sayısına sahip oldu.

Twitter rakibi olarak geliştirilen uygulama, Instagram'a göre oldukça farklı terimler barındırıyor. Yani Twitter'ı daha önce denemeyen bir kullanıcının metin tabanlı yeni platformda rahatça gezinebilmesi pek de kolay değil. Threads ekibi de kullanıcıların yeni sosyal medya platformuna alışması ve rahat bir kullanım deneyimi kazanması için "Threads Sözlüğü" paylaştı. 

THREADS EKİBİ, TWITTER'A AŞİNA OLMAYANLAR İÇİN TERİM SÖZLÜĞÜ PAYLAŞTI

Threads ekibi, yeni sosyal medya platformunda bulunan terimlerin bulunduğı bir sözlüğü paylaştı. Bu sözlükte yer alan kelimlerim listesi ve anlamları ise şu şekilde:

  • Threads (isim) : Meta’nın yeni uygulaması 
  • Thread (isim) : Tartışmak için başka bir kelime 
  • Post (isim): Tek bir metin ya da medya paylaşmak 
  • Post (fiil): Yayınlamak 
  • Reply (fiil): Başka birinin gönderisine yanıt vermek 
  • Repost (fiil): Başka bir kullanıcının gönderisini profilinizde paylaşmak 
  • Quote (fiil): Başka bir kullanıcının gönderisini ve kendi düşüncelerinizi sizin profilinizde paylaşmak

Meta, Threads Sözlüğü'nün kullanıcıları sosyal medya platformuna daha kolay adapte edeceği ve aktif bir şekilde kullanmaya teşvik edeceği tahmin ediliyor. Meta bu sayede Threads kullanıcılarından daha fazla etkileşim kazanacak.

(Kaynak: Social Media Today)

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...