Elon Musk'tan Twitter'a sürpriz yenilik: WhatsApp'a geçmenize gerek kalmayacak! Beklenen özellik geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'tan Twitter'a sürpriz yenilik: WhatsApp'a geçmenize gerek kalmayacak! Beklenen özellik geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter, yeni bir özelliği kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Bir uygulama geliştiricisi ve tersine mühendis tarafından fark edilen özellik görüntülü sohbet. İşte Twitter görüntülü arama özelliği...

Milyarder iş insanı Elon Musk tarafından satın alındığı günden bu yana Twitter, platformu baştan aşağı değiştiriyor. Tweet düzenleme özelliği sosyal ağa gelen en büyük özelliklerin başında geliyor ve şu anda Blue abonelik hizmetine kaydolanlar kullanabiliyor. Bunun yanı sıra bir diğer dikkat çeken özellik de yolda; Elon Musk, tweetlerdeki en fazla karakter sayısının 280'den 4 bine çıkacağını açıkladı. Muhtemelen gelecek aydan itibaren 4 bin karakterlik tweetleri görmeye başlayacağız. Ancak yenilikler bunlarla sınırlı değil... 

Twitter'a gelmesi beklenen bir özellik daha görüntü. Uygulama geliştiricisi ve tersine mühendislik yöntemiyle sosyal ağlara gelecek özellikleri tespit eden Alessandro Paluzzi, Twitter'ın görüntülü görüşme işlevi üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Twitter'da yaklaşık 50 bin takipçiye sahip olan Paluzzi, Twitter'ın direkt mesajlar (DM) bölümü üzerinden görüntülü görüşmelere imkan tanıyacağını söyledi. Geliştirici, görüntülü sohbet sekmesini gösteren ekran görüntüsünü de paylaştı.

Elon Musk'tan Twitter'a sürpriz yenilik: WhatsApp'a geçmenize gerek kalmayacak! Beklenen özellik geliyor

TWİTTER DÖNÜŞÜMÜ: BAMBAŞKA BİR PLATFORM OLUYOR

Twitter'a görüntülü sohbet gelirse, pek çok kullanıcı yeni tanıştığı kişilerle video görüşme yapmak için telefon numalasını vermeye ihtiyaç duymayacaktır. Bu yüzden görüntülü sohbet şimdiden heyecana yol açtı.

Öte yandan, Twitter'ın tweet karakter sınırını 4 bine çıkaracak olması, DM'e görüntülü sohbet özelliği eklemesi ve TikTok'takini benzer şekilde hediye / ödül gönderme işlevi üzerinde çalışmaya başlaması Twitter'ın mikroblog sitesinden gittikçe uzaklaşmaya başladığını gösteriyor. Bu da Çin'in popüler sosyal ve medya ağı WeChat'e hayranlığını dile getiren Elon Musk'ın etkisinin en çarpıcı örneklerinden. Bir açıklamasında Elon Musk, 'Her şeyin platformu: X' olarak tanımladığı bir platform kuracağını ve bunun, sosyal ağlardan, mesajlaşma uygulamalarına ve medya platformuna kadar pek çok platform özelliğinin aynı çatı altında toplanacağı bir ağ olacağını söylemişti. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...