Twitter, 4 bin 400 kişiyi daha işten çıkardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter, 4 bin 400 kişiyi daha işten çıkardı

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, Twitter çalışanlarının yüzde 50'sini işten çıkardıktan sonra dikkatini sözleşmeli çalışanlara çevirdi. Musk tarafından satın alınan Twitter’da sözleşmeli personellerin bir kısmının işten çıkarıldığı iddia edildi.

Sosyal medya devi Twitter’da sular durulmuyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter’ın ücretli mavi tiki, piyasaya sürülmesinden kısa süre sonra kaosa yol açtığı için kaldırıldı. Mavi tik alan onlarca sahte, taklitçi hesap resmi hesaplar gibi davranarak yalan haberler yaydı. Bunun üzerine Musk yönetimindeki Twitter, onaylanmış hesap yani mavi tik satışını durdurdu, parayla satın alınan mavi tikleri de geri çekti. Ancak Twitter’daki gelişmeler bununla da sınırlı kalmıyor.

Platformer’den Casey Newton’ın iddiasına göre Twitter, 4 bin 400 sözleşmeli çalışanını işten çıkardı. Geçtiğimiz haftalarda da Twitter, çalışanların yarısını işten çıkarmıştı ve bu sayının 3 bin 800 civarında olduğu ileri sürülmüştü. Bu son işten çıkarmalarla birlikte, Twitter'ın tweet denetleme ve platformun işleyişi gibi önemli görevleri aksatabileceğinden endişe ediliyor. 

HABER VERİLMEDEN İŞTEN ÇIKARILDILAR

İşten çıkarılan Twitter çalışanları kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadığını ileri sürdü. Binlerce çalışan, Twitter'ın dahili sistemlerine erişimi aniden kaybettikten sonra işten çıkarıldıklarını anladıklarını söylüyor. Ayrıca bazı çalışanlar, son iki haftalık çalışmalarının karşılığını alamayabileceklerinden endişe ediyor. 

Twitter, teknoloji sitesi Engadget’in yorum talebine cevap vermedi. Twitter’ın son işten çıkarmalarla birlikte iletişim departmanını tamamen işten çıkardığı belirtiliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...