Tweetdeck'in adı değişti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tweetdeck'in adı değişti

TEKNOLOJİ Haberleri

Eski adıyla Twitter'ın, yeni adıyla X'in sevilen profesyonel aracı Tweetdeck'in adı değişti. Bu değişiklik, Twitter markasının değişmesinin ardından geldi.

TweetDeck, Twitter'ın yeniden markalaşmasından yara almadan kurtulamayacağına dair işaretler vermeye başladı. Oturumunuz kapalıyken aracın açılış sayfasına bakarsanız, web sitesinin sol üst köşesinde yeni adını belirten 'XPro' ifadesini görebilirsiniz. Yine de halen uygulama sayfasında ikonik Twitter kuş logosunu görünüyor. Üstelik URL'si de Twitter.com eklentisini taşıyor. 

Twitter'ın marka değişikliği yapması bir süredir beklentiler dahilinde olmasına rağmen ani oldu. Elon Musk bir tweet'te değişikliği duyurdu ve ardından çalışanlarına bu konuda e-posta gönderdi. 

Sosyal ağ bundan sonra, Twitter'ın ikonik mavi kuş logosunu jenerik görünümlü bir 'X' logosuyla değiştirdi. Ayrıca 'tweet' ifadesinin yerini 'gönderi / post' ifadesi aldı ve 'retweet' ifadesi ise 'repost' olarak değiştirildi. 

Google ve Apple, sosyal medya platformunun mobil uygulamasını Play Store ve App Store'da 'X' olarak yeniden düzenledi.

MUSK VE 'X' MARKASI

Ani olsa da bu hareket, Musk'ın kariyerini yıllarca takip edenler için belki de sürpriz olmadı. Musk, 'X' markasını tercih etmesiyle tanınır ve CEO görevinden alınmadan önce PayPal'ın adını X.com olarak değiştirmek istediği biliniyor.

Yönetici ayrıca Twitter'ın ana şirketinin adını zaten birkaç ay önce X Corp olarak değiştirdi. Musk'ın hedefi ise X'i 'her şeyin uygulaması' olarak tanımladığı büyük bir dijital mecraya dönüştürmek. WeChat'e benzeyen bu henüz 'plan' aşamasındaki platformda, banka ve ödeme işlemlerinden alışverişe, sosyal medyadan mesajlaşmaya kadar neredeyse 'her şey' olabilecek.

Öte yandan eleştirmenler, yeniden markalaşmanın başarısından şüphe ediyor.

Eleştirilere rağmen Twitter markasının silinme süreci artık hızla ilerliyor. TweetDeck de yakında bu adı tamamen kaldıracak ve yakın gelecekte ücretsiz olarak kullanılamayacak. Şirket, yalnızca Blue abonelerine sunulacağını belirtmişti.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...