TUSAŞ'tan KAAN ve Anka 3 için Yeni Kamikaze İHA! İşte Süper Şimşek’in özellikleri

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
TUSAŞ'tan KAAN ve Anka 3 için Yeni Kamikaze İHA! İşte Süper Şimşek’in özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

TUSAŞ, savunma sanayinin gelişimine önemli düzeyde katkı sunan büyük projelerine bir yenisini daha ekliyor. Kamikaze İHA olarak görev yapabilecek Şimşek-3 veya diğer adıyla Süper Şimşek, Anka-3’ ve MMU KAAN’a entegre edilebilecek. Ayrıca Şimşek uçaklar sürü halinde uçma yeteneğine de sahip olacak. İşte tüm özellikleri...

Muhabir: Muhammet Fatih Uğur

Türkiye’nin insansız hava platformları, TUSAŞ imzalı ANKA-3 ile yeni bir dönemin kapısını aralıyor. Hedef uçak olarak ortaya çıkan Şimşek ailesinin ANKA-3’e özel geliştirilen son üyesi Şimşek-3 de kritik bir konumda.

Şimşek, TUSAŞ tarafından 2009-2012 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları için tasarlanan, geliştirilen ve inşa edilen, turbojet ile çalışan radyo kontrollü yüksek hızlı hedef insansız hava aracı, kamikaze dron ve havadan-karaya füzedir.

TÜRKİYE DÜNYANIN SAYILI GÜÇLERİNDEN BİR OLACAK

"Şimşek'in büyük abisi" olarak nitelendirilen, "Süper Şimşek" ANKA-3'ün kanat altlarına konumlandırılacak ve kamikaze İHA'ya da dönüşebilecek. Bu projeyle birlikte Türkiye dünyanın sayılı güçlerinden biri olacak.

Geçtiğimiz gün Ankara’da düzenlenen "İstikbal’in Yüzyılı" programında TUSAŞ adeta gövde gösterisi yaptı. Son derece önemli olan bugünde TUSAŞ imzalı insanlı ve insansız platformların hemen hepsi tören alanındaydı.

ABD ile yaşanan F-35 krizi sonrasında üretilen ve milli muharip uçak olarak adlandırılan “KAAN” ın ismi ilan edildi ve oldukça kritik bir proje olan Şimşek-3 kamuoyu ile ilk kez paylaşıldı.

SÜPER ŞİMŞEK'İN ÖZELLİKLERİ

Hedef uçak olarak doğan ve zaman içinde önemli gelişmeler kaydedip kamikaze drona evrilen Şimşek ailesinin bu son ve en kabiliyetli üyesinin özelliklerini gelin birlikte inceleyelim.

200 kilogram ağırlığındaki Süper Şimşek ANKA-3 MİUS ve KAAN Milli Muharip Uçak tarafından taşınabilecek.

SEYİR FÜZESİ GİBİ KULLANILABİLECEK

Süper Şimşek; eşlik ettiği platformlara sürü halinde görev paylaşımı yaparak Elektronik Destek/Elektronik Taarruz, sahte hedef gibi görevleri yapabilecek olmasının yanında 35 kilogram harp başlığı kapasitesiyle özellikle hava savunma sistemleri gibi kritik hedeflere karşı bir seyir füzesi gibi kullanılabilecek.

Özellikle Elektronik Harp ve sahte hedef gibi kabiliyetler Süper Şimşek'in hava savunma sistemlerine karşı yeni bir koz olarak karşımıza çıkarıyor.

Kamikaze İHA olarak kullanıldığı zaman daha büyük ve hızlı bir platform olması sebebiyle Süper Şimşek'in, Kamikaze Şimşek İHA’dan önemli ölçüde daha uzun menzile sahip olacağı değerlendirilmektedir.

Muharip yönü dışında savaş uçaklarıyla benzer yapı ve uçuş karekteristikleri, hava savunma sistemlerinin test ve eğitim faaliyetleri için de önemli bir yere sahip olacaktır.

TUSAŞ'tan KAAN ve Anka 3 için Yeni Kamikaze İHA! İşte Süper Şimşek’in özellikleri

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...