Türkler sosyal ağ yorgunu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkler sosyal ağ yorgunu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre sosyal ağ yorgunluğu sebebiyle kullanıcılar sosyal medya platformlarından uzaklaşmaya başlıyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Nihal Acar, Selçuk Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Birol Gülnar danışmanlığında hazırladığı doktora tezinde Türkiye’nin sosyal ağ yorgunluğu yaşadığını belirledi. 2022 yılında başlayan ve 5 ayın sonunda tamamlanan araştırmada en az sosyal ağ yorgunluğu yaşayan şehrin Erzincan, en yoğun sosyal ağ yorgunluğu yaşayan ilin Afyonkarahisar olduğu belirlendi. Bölge bazında ise Güney Doğu ile Doğu Anadolu Bölgelerinin batı bölgelerine göre daha fazla sosyal ağ yorgunluğu yaşadıkları tespit edildi. Yorgunluğun temel sebebi ise sürekli iletişim hâlinde olma ve aşırı bilgiye maruz kalma. 

Nihal Acar, sosyal ağlarda kullanıcıların azalmaya başladığına dikkat çekerek “Sosyal ağ kullanımı teknostrese, depresyona ve anksiyeteye sebep oluyor. Fiziki anlamda da kas ve eklem ağrıları sürekli masabaşında oturmaktan ya da göz bozuklukları, ani kalp atışı, nefesin aniden yükselmesi gibi durumlar tespit edilir. Araştırmanın bir diğer ilginç boyutunda da tükenme hâli göze çarpıyor. Yani kişiler artık yavaş yavaş sosyal ağ kullanmak istemiyor. Sosyal ağ yorgunluğu artık bizim ülkemizde mevcut. Kişiler özellikle ağ kullanımından yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı” dedi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...