Türkler güvenliği önemsemiyor

Düzenleyen:
Türkler güvenliği  önemsemiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk kullanıcıları siber güvenlikte sınıfta kaldı.

Bilgisayar kullanıcıları yüzde 40’ı siber risklere karşı tedbir alırken, bu oran akıllı cihazlarda daha da düşük. Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Sertan Selçuk, Türkiye’de son dönemde bir mesafe alınsa da siber farkındalığın ve siber yatırımların henüz istenilen seviyede olmadığını belirterek “Günümüzde birçok kullanıcı siber tehditlerle karşılaştıktan sonra bile onları hafife alabiliyor. Yaptığımız bir ankete göre Türkiye’deki kullanıcıların üçte birinden fazlası, yüzde 35’i, siber suç tuzağına düşerken, yüzde 23’ü çevrimiçi tehditle karşı karşıya olduğunu düşünüyor. Belki doğru bir karşılaştırma değil ama nüfusu Türkiye ile hemen hemen aynı olan Almanya’da siber yatırımlar Türkiye’nin en az 12 katı. Türkiye’nin nüfusunun yarısına sahip Polonya’da ise 2 katı. Türkiye’de siber farkındalık yeterli seviyede değil. Bu artırılmalı” dedi.
Selçuk, bilgisayarların siber saldırılar karşısında güvenlik yazılımı ile korunması konusunda Türkiye’nin aldığı mesafenin sevindirici olduğunu ancak yeterli olmadığını kaydederek “Türkiye’deki bilgisayarların yüzde 40’ı, akıllı cihazların yüzde 20’si güvenlik yazılımı ile korunuyor. Yani Türkiye’deki bilgisayarların yüzde 40’ı güvenli diyebiliriz. Bu oran da artmalı” diye konuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...