Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu ertelendi mi? Uzay yolculuğu hangi tarihte yapılacak? Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu ertelendi mi? Uzay yolculuğu hangi tarihte yapılacak? Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihi ertelendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır’ın açıklaması sonrası ilk uzay yolculuğu tarihinde neden değişiklik yapıldığı merak edildi. Peki Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu ertelendi mi, neden ertelendi? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaya ne zaman gidecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak ilk Tük Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı’nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıklamıştı.  Bakanı Mehmet Kacır, Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihinin ertelendiğini duyurdu. Bu gelişme sonrası ilk uzay yolcuğunun tarihi merak konusu oldu. Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu hangi tarihte yapılacak? Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek? İşte detaylar…

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN UZAYA GİDECEK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihinin 17 Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu.

TÜRKİYE'NİN İLK UZAY YOLCULUĞU NEDEN ERTELENDİ?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından, ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) paylaşımını alıntılayarak, açıklama yaptı. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın da yer alacağı Ax3 misyonunun, olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklik nedeniyle 17 Ocak 2024’e ertelendiğini bildiren Kacır, "Heyecanlı yolculuk için biraz daha sabretmemiz gerekecek." değerlendirmesinde bulundu.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Milli Uzay Programı kapsamında Türkiye’nin uzaya gidecek ilk uzay yolcuları arasında asil olarak seçilen Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979’da Mersin’de doğdu. Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Daha sonra ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsünde harekât araştırması alanında yüksek lisans yaptı. Ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığında F-16 pilotu ve standardize filo akademik kol komutanı olarak görev yaptı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ece22 Aralık 2023 15:18

Ülkemiz için çok büyük bir gelişme inşallah devamı gelir

Azra22 Aralık 2023 15:14

Önemli olan kazasız belasız olması

Sonraki Haber Yükleniyor...