Türkiye'nin dünya rekoru kıran uçaksavarı Ukrayna envanterinde

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk savunma sanayi şirketi Canik Arms tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Canik M2 QCB uçaksavar, Ukrayna ordusunun envanterine dahil oldu. Dünya rekoru kıran uçaksavarın özellikleri kendine hayran bıraktı.

Savunma sanayisi alanında adını dünyaya duyuran Türkiye, SİHA'ların yanı sıra kara araçları, denizaltıları ve diğer savunma sistemleriyle öne çıkıyor. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen silah sistemleri de yine dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye'nin yerli silah şirketi Canik tarafından geliştirilen M2 QCB, öne çıkan üstün özellikleriyle Ukrayna'nın muharebe sahasında savunma görevi icra edecek. 

CANİK M2 QCB DÜNYA REKORU KIRDI

Canik M2 QCB, ağır makineli tüfek kategorisinde en yeni ve en gelişmiş silahlardan biridir. Bu silah, 1919 yılında üretilen ve dünyanın en çok savaşta kullanılan silahlarından biri olan Browning M2'den esinlenerek tasarlandı.

Canik M2 QCB, hızlı değiştirilebilir namlu, yönü değiştirilebilir kurma kolu ve şerit besleme sistemi gibi özelliklere sahip. Ayrıca, tekli veya otomatik atış seçeneği sunuyor.

Öte yandan M2 QCB, 12.7 mm kalibreli mühimmat kullanıyor ve 900 m/s namlu çıkış hızına sahip. Atım hızı ise 450-650 atım/dakika arasında.

Bu silah, zırhlı ve zırhsız araçlarda, deniz platformlarında ve tripod ayaklığı üzerinde piyade tarafından anti-materyal ve anti-personel amaçlarıyla kullanılabilir. Canik M2 QCB, namlu ömrü, ateşleme mekanizması ömrü ve dağılım değeri gibi alanlarda piyasadaki diğer silahlardan üstündür. Zira öne çıkan özelliği de bu.

Ayrıca, optik ve aydınlatma ekipmanlarını monte edebilme imkanı da sunar. Canik M2 QCB, günümüzün ve geleceğin savaş alanlarının gereksinimlerine uygun olarak geliştirilmiş bir silah.

Türkiye Gazetesi, Canik M2 QCB'nin özelliklerini sizin için araştırdı ve ilgili video YouTube kanalında yayınlandı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...