Türkiye'den yoğun ilgi! Yapay zeka yaş hesaplıyor!

/ Kaynak: AA
Türkiye'den yoğun ilgi! Yapay zeka yaş hesaplıyor!

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Microsoft tarafından geliştirilen bir yapay zeka yazılımı fotoğraf üzerinden kişinin yaşını tahmin ediyor. En yoğun ilgi Türkiye'den geldi.

Yazılım devi Microsoft, farklı alanlarda çalışmalar da yapıyor. Bunlardan biri ise fotoğraf üzerinden kişinin yaşını tahmin eden bir algoritma. Algoritma Microsoft'un sahip olduğu how-old sitesi üzerinde çalışıyor.

İnternet üzerinden kullanılan algoritma, bir fotoğraftaki kişi ya da kişilerin yaşını tahmin edebiliyor. Kullanıcılar kendi fotoğraflarını ya da internetten buldukları bir fotoğrafı siteye yükleyerek fotoğrafta yer alan kişilerin yaşını yaklaşık olarak öğrenebiliyorlar. Algoritma insan yüzüne odaklı çalıştığı için fotoğraftaki kişi ya da kişilerin yüzlerinin net olarak görünmesi gerekiyor. Yaptığı tahminler zaman zaman tam olarak tutmasa da algoritma genel olarak başarılı sonuçlar veriyor.

TÜRKİYE'DEN YOĞUN İLGİ
Microsoft'un bloğunda yapılan konuyla ilgili açıklamada sitenin aktif edildiği birkaç saat içinde 35 bin kişinin algoritmayı kullandığı ifade edildi.

Olayla ilgili ilginç ayrıntı ise bu 35 bin kişinin 29 binin Türkiye'den gelmiş olması. Yapay zekaya sahip bir yazılımın çalıştığı how-old sitesi bu hizmeti ücretsiz olarak sunuyor. nbsp; nbsp;

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...