Activision Blizzard CCO’su açıkladı: Türkiye'den Microsoft anlaşmasına 'koşulsuz' onay

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Activision Blizzard CCO’su açıkladı: Türkiye'den Microsoft anlaşmasına 'koşulsuz' onay

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Microsoft'un oyun geliştiricisi ve yayıncısı Activision Blizzard'ı satın alma girişimine Türkiye'den onay geldi. Gelişmeyi, Activision şirketinin CCO'su resmi hesapları üzerinden açıkladı.

Yazılım ve teknoloji dünyasının bir numaralı aktörlerinden Microsoft, oyun sektöründe rekabete zarar vereceği düşünülen bir satın alımı tamamlamak için aylardır resmi kurumlara karşı savaşıyor. Şirket, oyun yayıncısı ve geliştiricisi Activision Blizzard'ı yaklaşık 67 milyar dolara satın aldığını duyurmuştu. Ancak satın alma işlemi, ABD, Avrupa ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkedeki ticaret kurumları tarafından engelle karşılaştı. Microsoft, satın alımı tamamlama yolunda engelleri bir bir aşarken, Türkiye'den destek geldi. 

Activision Blizzard şirketinin CCO’su (ticari işlemler sorumlusu) ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lulu Cheng Meservey, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin satın alıma 'koşulsuz' bir şekilde onay verdiğini söyledi. Lulu Cheng Meservey, "Bugün Türkiye Microsoft ile birleşmemize koşulsuz onay verdi. Şimdi bir ülke daha, pazar liderinin yerleşik hakimiyetinden ziyade tüketicileri ve rekabeti koruyan düşünceli bir karara vardı." ifadesini kullandı.

https://twitter.com/lulumeservey/status/1679558581660557331

FTC 'DÖVÜŞ BİTMEDİ' DEDİ

Öte yandan, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), oyun sektöründe dengeleri değiştireceği endişesiyle birleşmeye karşı mücadelesini sürdürüyor. Sadece birkaç gün önce Microsoft, FTC’ye açtığı davayı kazandı ve dün gelen haberlere göre, FTC, mahkemenin kararına itiraz etti. Geçtiğimiz aylarda ise, Avrupa Birliği (AB) de anlaşmaya onay verdi. FTC'nin itirazı, Microsoft ve Activision Blizzard arasındaki anlaşmayı tehlikeye atabilir. Zira şirketler 18 Temmuz tarihine kadar anlaşmayı tamamlayamazsa işler tersine dönecek. 

(Kaynak: Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...