Türkiye'de bir ilk! RADARSAN geliştirdi: Muadillerinden katbekat daha etkili

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri  / TRT Haber

Türkiye, savunma sanayiindeki başarısını sivil savunmada da devam ettiriyor. Yurt dışından ithal edilen trafik radarı ilk kez RADARSAN tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirildi.

Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji hamleleri meyvelerini veriyor. Savunma sanayiinde yaptığı kritik atılımlarla dünyada kendinden sıkça söz ettiren Türkiye, sivil sanayiinde de kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor.

DÜNYADAKİ EN İYİ SİSTEMLERDEN BİRİ TÜRKİYE’DE ÜRETİLDİ

RADARSAN’ın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Serhat Doğan, trafik radarını oluşturmak için yapay zeka platformu geliştirdikleri aktardı. Doğan, "Bugün gelinen noktada yerli/milli trafik radarını ‘kendi alanında dünyanın en iyisi’ olarak tanımlıyor.

Türkiye'de bir ilk! RADARSAN geliştirdi: Muadillerinden katbekat daha etkili

Yabancı üreticiler sistemi çok gelişmiş bir yapay zeka üzerine inşa etmişler ve böylece rakiplerinin önüne geçebilmişler. Tabii işin bir diğer önemli noktası da Türk mühendislerce geliştirilen sistemin sahadan gelen taleplere göre güncellenebilmesi, kaynakların ve teknolojik bilgi birikiminin ülkemizde kalması" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bir ilk! RADARSAN geliştirdi: Muadillerinden katbekat daha etkili

RADARSAN, IDEF'23 sırasında özellikle Körfez ülkelerinden gelen üst düzey heyetlerin uğrak noktalarından biri oldu

"İHRACAT POTANSİYELİ OLDUKÇA YÜKSEK"

Türkiye’nin savunma sanayiinde ürettiği platform ve sistemlerin ihracat potansiyeli hayli yüksek. Peki, "Sivil alan için üretilen bu tür sistemlerde durum nasıl?" sorusuna Doğan, şu cevabı verdi:

“Geçtiğimiz aylarda düzenlenen IDEF’23 Savunma Sanayii Fuarı’nda Körfez ülkeleri başta olmak üzere farklı coğrafyalardan değerli isimleri ağırladık. Geliştirdiğimiz ürünlerle ilgili teknoloji transferi ve lokal üretim gibi seçenekler oldukça somut bir şekilde masada. Bu süreci Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütüyoruz. Önümüzdeki süreçte bu alanda da güzel haberlerimizi kamuoyuyla paylaşmayı ümit ediyoruz.”

Türkiye'de bir ilk! RADARSAN geliştirdi: Muadillerinden katbekat daha etkili

BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve RADARSAN Genel Müdürü Serhat Doğan

ÇOK DAHA GÜVENLİ ŞEHİRLER MÜMKÜN

RADARSAN’ın ürettiği teknolojiler, kullanıcının talebine göre farklı görevler üstlenebililiyor. RADARSAN’ın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Serhat Doğan, Trafik radarı için geliştirilen yapay zekanın, Mobil Plaka Tanıma Sistemi için de kullanılabildiğini söylüyor.

Doğan, bu sistemi temel olarak ‘İHA’ların kırsalda üstlendiği görevi araçların şehir içinde üstlenmesi’ olarak niteliyor. Bu projedeki sistemde yapay zeka, şehirde elde ettiği bilgileri kendisi milisaniye bazında bir tarayıcı gibi işliyor ve gerekli gördüğü durumları anlık olarak ilgili birimlerle paylaşıyor.

Terörle mücadele, kaçakçılık, organize suçlar ve benzer süreçlerle mücadelede kritik rol oynayacak bu sistem de yakın zaman içerisinde yine Savunma Sanayii Başkanlığı'nın öncülüğünde güvenlik birimlerinin hizmetine girecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...