Turkcell bankacılık yapacak

Düzenleyen:
Turkcell bankacılık yapacak

TEKNOLOJİ Haberleri

BDDK’nın onayının ardından ‘Paycell Card’ı müşterileriyle buluşturacak Turkcell; kullanıcılarına alışveriş imkânının yanında, finan- sal servisleri de sunacak

Fikret Çengel 
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, herkesin finansal hizmetlere artık daha hızlı, kolay ve güvenilir biçimde ulaşmak istediğini ifade ederek “Bir yandan Financell ile müşterilerimizin teknolojik ihtiyaçlarına finansman sağlarken, diğer yandan Paycell ile yeni nesil ödeme çözümlerimizi sunmaya devam ediyoruz” dedi. Mobil Dünya Kongresi (MWC) öncesi gazetecilerle bir araya gelen Terzioğlu, yeni nesil ödeme kartı Paycell Card’i anlattı. Turkcell, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) alınacak onayın ardından “Paycell Card”ı müşterileriyle buluşturacak. Paycell Card, kullanıcılarına alışveriş imkânının yanında, mobil uygulaması ile de finansal servisleri cep telefonuna taşıyor. Yurt içi, yurt dışı ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılabilecek olan Paycell Card, kullanıcıların ihtiyaçlarına özel çözümler sunacak. 3 yılda 10 milyon müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Terzioğlu “Türkiye’de bankacılık dahil finansal hizmetleri nüfusun yüzde 50’lik kısmı kullanıyor. Bu oranı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yüzde 90’lara taşıma konusunda katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda yeni nesil servislerimiz ile kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye de katkı sağlayağız” diye konuştu. Paycell Card’a; Turkcell mağazalarından, Paycell uygulaması üzerinden kart ile, bankaların havale/EFT sistemlerinden ve anlaşmalı banka ATM’leri ile para yatırılabilecek.

Kesilmeyen elektrik dönemi başlayacak

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, elekrik parekendeciliğine başlayacaklarını belirterek, serbest elektrik kullanacak müşterilerine kesintisiz hizmet vereceklerini kaydetti. Bu konuda çalışmalara başladıklarını belirten Terzioğlu “2 milyon TL sermaye ile yeni kurduğumuz Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret Anonim Şirketi, kesilmeyen elektrik hizmeti sunacak. Ucunda internet olan, uzaktan erişilip yönetilebilen bütün cihazlar için yola çıktık. Burada dataya bağlı çalışan, uzaktan kontrol edebildiğimiz tüm bileşenler, kesintisiz enerji kaynağına bağlı olarak sürekli online kalabilecek. Böylece internet de kesilmeyecek. Elektrik hizmetiyle beraber evinizin içinde enerjiyi daha verimli kullanacak ampülleri, ısıtma sistemlerini, termostat sistemlerini de sunacağız. Görüldüğü gibi yapmak istediğimiz şeyin mevcut elektrik sistemiyle alakası yok, amacımız tamamen müşterinin bugüne kadar hiç tanışmadığı yeni hizmetler... Elektrik faturanız Turkcell’den gelecek, tahsilatı Turkcell yapacak” diye konuştu.

Turkcell bankacılık yapacak

En prestijli ödülü kaptı

GSMA Mobil Dünya Kongresi açılış gününde düzenlenen törende, yardıma ihtiyacı olan mültecilere özel çalışmalarıyla fark oluşturan telekomünikasyon şirketleri, GSMA’in en prestijli ve uzun süreli ödülü olan “Mobil İletişim Sektörüne Önemli Katkı” ödülüne layık görüldü. GSMA İnsani Durumlar İletişim Sözleşmesi’nin (Humanitarian Connectivity Charther) de imzacısı olan Turkcell’le birlikte Vodafone Foundation, Asiacell, Zain ve Deutsche Telecom aldıkları ödülle dünyaya örnek oldular. Ödüle layık görülen beş operatör adına Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ödülü GSMA Yönetim Kurulu Başkanı Sunil Mittal’ın elinden aldı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...