Türk startup’larına 1,4 milyar dolar

Türk startup’larına 1,4 milyar dolar

TEKNOLOJİ Haberleri

KPMG Türkiye, 212 iş birliğiyle hazırladığı 2021 yılını değerlendiren ‘Türkiye Start-up Yatırımları Raporu'nu yayımlandı.

ÖMER TEMÜR

Türkiye Start-up Yatırımları Raporu'na göre 2021'de küresel çapta 643 milyar dolarlık start-up yatırımı gerçekleşirken, 2020'deki 335 milyar dolarlık hacmin neredeyse iki katına yaklaşarak ekosistem globalde de rekor seviyeye ulaştı. KPMG Türkiye Birleşme ve Satın Alma Danışmanlığı Lideri Gökhan Kaçmaz, Türkiye girişim ekosisteminde 2021'deki faaliyetlerin rekor seviyelerde geliştiğini belirterek “VC yatırımcıları ve melek yatırımcılar tarafından 252 start-up'a yapılan toplam 1,4 milyar dolarlık yatırım ile 2020'deki 143 milyon dolarlık hacmin yaklaşık 10 katına ulaşarak daha önce görülmemiş seviyede yatırım faaliyetine tanık olduk. Yine aynı dönemde girişimlere ilişkin satın alma işlemleri hacmi ise 2,4 milyar dolarlık seviyesinde gerçekleşti” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...