Türk gençleri kripto parada çok istekli

Düzenleyen: / Kaynak: ÖMER TEMÜR
- Güncelleme:
Türk gençleri kripto parada çok istekli

Teknoloji Haberleri  / ÖMER TEMÜR

Hong Kong merkezli kripto varlık yönetim şirketi Mamoru’nun Türkiye Ülke Müdürü Baran Yıldırım, Türk gençlerinin kripto varlıklara yatırım konusunda çok istekli olduğunu belirterek “Ülke olarak kripto para ve blockchain alanına gerekli hassasiyetleri gösterirsek, dünyada bu alanda markalaşma şansını elde edebiliriz” dedi

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Kripto para birimleri eski parlak günlerini arıyor. Son zamanların en sert düşüşünü gerçekleştiren Bitcoin, 25 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Yaşanan olumsuzluklara rağmen özellikle Türk gençlerinin kripto varlıklara merakı yabancıları cezbediyor. Hong Kong merkezli varlık yönetim şirketi Mamoru’nun Türkiye Ülke Müdürü Baran Yıldırım Türk gençlerinin kripto varlıklara ilgisinin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek “Türkiye oldukça genç nüfusa sahip, dinamik bir piyasa. Yatırım yapma konusunda oldukça istekli. Gözlemlediğim kadarıyla Türk yatırımcıların teknolojiye ve inovasyona olan merakı, kripto paralara olan ilgilerini hızla artırıyor. Potansiyel oldukça yüksek. Üniversitelerde yer alan blockchain toplulukları ve bu toplulukların organize ettiği etkinlikleri de yakından takip ediyoruz. Gençlerin kripto ve blockchain merakının oldukça farkındayız. Kripto varlıkların volatil doğası ve alternatif yatırım aracı olarak görülmesi genç yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ancak aynı zamanda bu alanda yeterli bilgiye sahip olmayan genç yatırımcılar için de riskler bulunuyor. Bu, onların finansal bilinçlerini artırmak için büyük bir fırsat sunuyor” diye konuştu.

DÜNYADA MARKA OLABİLİRİZ

Mamoru olarak Türkiye’nin kripto para ekosistemine olan inancının tam olduğunu vurgulayan Baran Yıldırım “Türk yatırımcılarının kripto para dünyasına olan ilgisinin devam edeceğine ve Mamoru olarak onlara güvenli ve fırsatlarla dolu bir platform sunmaya devam edeceğimize inancımız tam. Bu durum bizi çok heyecanlandırıyor. Türk yatırımcıların kripto paralara olan ilgisi ve piyasanın dinamik yapısı Türkiye’yi önemli bir kripto para pazarı hâline getiriyor. Ülke olarak kripto para ve blockchain alanına gerekli hassasiyetleri gösterirsek dünyada bu alanda markalaşma şansını elde edebiliriz” dedi.

Türk gençleri kripto parada çok istekli

DÜŞÜŞLER NORMAL

Kripto paralarda yaşanan dalgalanmalara da değinen Yıldırım, Türkiye’de ilk 10 kripto platformunda günlük işlem hacmi ortalama 40 milyon TL civarına kadar gerilediğini söyledi. Bunun çok düşük bir rakam olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: Kripto para piyasası volatil ve tahmin edilmesi zor bir piyasa. Yükselişler ne kadar doğalsa, düşüşler de o kadar doğal. Son bir senedir devam eden ayı piyasası ve küresel sıkılaşma politikaları bütün platformları olumsuz yönde etkiledi. Şu an için hacimlerimiz piyasanın dalgalı yapısıyla benzer bir seyir izliyor. Yatırımcıların gözü sürekli konuştuğumuz bir takım haberlerde. Regülasyonlar yolda. Bütün bu gelişmeler olumlu sonuçlandığında, küresel piyasalardaki risk iştahı da artacak ve kripto para piyasası da yükselişe geçecektir. Yatırımcılara yatırım yaptıkları kripto varlıklar hakkında bilgi edinmelerini, piyasa hareketlerini ve haberlerini yakından takip etmelerini ve en önemlisi de risk yönetimi stratejileri geliştirmelerini öneririm. 

ÖĞREN VE KAZAN

Mamoru Türkiye Ülke Müdürü Baran Yıldırım, sadece kripto para alanında faaliyet göstermediklerini belirterek “Mamoru olarak, geleneksel kripto para platformlarının ötesine geçmeye çalışıyoruz. Elbette spot alım satım hizmeti sunuyoruz, ancak önümüzdeki dönemde DeFi, Metaverse ve NFT gibi yeni gelişmeleri de kullanıcılarımıza sunmayı hedefliyoruz. Bu alanlardaki fırsatları kaçırmamak için sürekli 
olarak yeni ürünler ve hizmetler geliştiriyoruz. Mesela bu hedef doğrultusunda “Staking” ürünümüzü hayata geçirerek kullanıcılarımızın varlıklarını değerlendirmelerine ve ekstra ödüller kazanmalarına imkân tanıdık. Ona bağlı olarak da “Öğren ve Kazan” kampanyamızla kullanıcılarımızın kripto varlıkları hakkında daha fazla bilgi edinmelerini ve bu süreçte ücretsiz ödüller kazanmalarını sağlıyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: ÖMER TEMÜR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...