Tumblr tasarımında değişiklik: Twitter'ın kopyası oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tumblr tasarımında değişiklik: Twitter'ın kopyası oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Tumblr, geçen ay yeni arayüzünü belirli kullanıcılarına test ettikten sonra şimdi de kararlı sürüme getirdi. Sosyal medya platformu, yeni tasarımla X (eski adıyla Twitter) kopyası oldu.

Tumblr uzun süre sonra arayüzünün tamamını değiştirdi. Sosyal medya platformu yeni tasarımında X'den (eski adıyla Twitter) ilham aldı. Hatta yeni tasarımı gören kullanıcılar, Tumblr'ın X arayüzüyle ile birebir aynı olduğunu belirtiyor.

TUMBLR, X KULLANICILARINI KENDİNE ÇEKMEK İSTİYOR

Elon Musk, satın aldıktan sonra Twitter'ın ismi ve logosu baştan olmak üzere her yerini değiştirdi. Yeniliklerden memnun olmayan kullanıcılar ise çözümü başka platformlara geçiş yapmakla buldu.

Kullanıcıların arayışı diğer sosyal medya platformlarının trafiğinin artmasını da sağladı. Hatta data.ai raporuna göre eylül ve ekim ayında 450.000 ila 500.000 arasında seyreden Tumblr indirme sayısı, kasım ayında 800.000'e kadar yükseldi. Fakat sonraki aylarda eski standart seviyesinde geriledi.

Sosyal medya analistlerine göre Tumblr'ın yeni arayüzü değiştirmesindeki en büyük neden Elon Musk'ın X özelliklerinde sürekli olarak değişiklik yapması oldu. Tumblr ise arayüzünü X'ten kopyalarak kullanıcıları kendine çekmek istiyor.

Tumblr ise söz konusu değişikliği kullanıcıların daha iyi bir kullanım deneyimi sağlaması için yaptığını belirtiyor. Ek olarak şu sözleri dile getirdi:

"Geçmişte Tumblr'a yeni bir şey eklerken gezintimize biraz daha fazla açıklamayla yeni bir simge eklerdik. Görünüşe göre kimse ne işe yaradığını bilmediği bir düğmeye basmaktan hoşlanmaz. Artık boşluk olduğu yerde navigasyon metin etiketlerini içeriyor. Bunları eklediğimizden beri Tumblr'ın daha önce keşfedilmemiş köşelerine daha çok çıktığınızı fark ettik."

(Kaynak: TechCrunch)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...