TÜBİTAK'tan 54 hamlesi

Düzenleyen:
TÜBİTAK'tan 54 hamlesi

TEKNOLOJİ Haberleri

Gerekli teknolojinin tasarlanması ve prototiplerin geliştirilmesi için, bütçesi 4 milyon liraya kadar olan projelere destek verilecek

Haberleşmede 4.5G teknolojisiyle tanışan Türkiye'de, 5G teknolojisinde söz sahibi olabilmek için yürütülen çabalara bir yenisi daha eklendi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 5G teknolojilerinin tasarlanması ve prototiplerinin geliştirilmesine yönelik projelere destek verecek. TÜBİTAK, "Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı" kapsamında, gündemine geniş bant teknolojilerini aldı. Yeni nesil servisler ile birlikte mobil veri trafiğinin mevcut trafiğe göre katlanarak büyüyeceği öngörülüyor. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla 5G teknolojileri önem kazanıyor.

EN AZ YÜZDE 60 KATKI

TÜBİTAK, "Yeni Nesil İnternet Teknolojileri" çağrısıyla; 5G erişim ağı, çekirdek ağ ve ara bağlanım teknolojilerinin tasarlanması ve prototiplerinin geliştirilmesini hedefliyor. Projelerden elde edilecek teknolojik kazanımlarla, yerli firmaların 5G standartlarının gelişimine katkı sağlaması amaçlanıyor. Projelerin desteklerden faydalanabilmesi için en az bir üniversiteden veya araştırma merkezinden danışmanlık alınması şartı aranacak. Çağrı kapsamında bütçesi 4 milyon liraya kadar olan projelere destek verilecek. Destek oranı büyük ölçekli kuruluşlar için yüzde 60, KOBİ’ler için yüzde 75 olarak uygulanacak.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...