TikTok'dan Google'a tarihi çelme: Aramalarda gösterecek

Düzenleyen: / Kaynak: Webtekno
- Güncelleme:
TikTok'dan Google'a tarihi çelme: Aramalarda gösterecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Webtekno

Popüler sosyal medya uygulaması TikTok, arama sonuçlarında artık tıpkı Google gibi Wikipedia sayfalarını gösteriyor.

Çin merkezli sosyal medya ağı TikTok, Google gibi arama motorlarına rakip olacak türden bir hamle yaptı. TikTok'ta kullanıcılar artık aradıkları terimlerle ilgili Wikipedia sonuçlarına da ulaşabiliyor. Webtekno'nun haberine göre, bu özellik kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek türden.

Peki, TikTok'ta Wikipedia özelliği nasıl görünecek? Uygulamada bir arama yaptığınız zaman konuyla ilişkili videolar gösterilecek ancak videoların arasında Wikipedia sayfaları da yer alacak. Kullanıcılar, söz konusu Wikipedia bağlantılarına tıkladıklarında konuya ilişkin daha fazla bilgiye ulaşabilecek.

HENÜZ TEST AŞAMASINDA

Öte yandan, The Verge'ün haberine göre TikTok bu özelliği henüz test ediyor. Yani özellik, genel kullanıma açılmış değil. Bunu da New York ve Los Angeles gibi terimlerin aratıldığında çıkan Wikipedia sonuçlarından anlıyoruz. Çünkü, örneğin, ABD'nin bir başka kenti olan Chicago için Wikipedia sonucu çıkmıyor. 

TikTok'dan Google'a tarihi çelme: Aramalarda gösterecek

Bununla birlikte, TikTok'un sunmaya hazırlandığı bu özellik sadece İngilizce kaynaklar için geçerli değil, şu anda Rusça gibi farklı dillerde de çalışıyor.

TikTok sözcüsü, Wikipedia ile iş birliği yaptıklarını ve özelliğin aslında bir süredir kullanılabilir olduğunu söyledi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Webtekno
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...