TikTok, Twitter ve Netflix'e yasak! Avrupa ülkesinin yeni kararı yürürlüğe girdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TikTok, Twitter ve Netflix'e yasak! Avrupa ülkesinin yeni kararı yürürlüğe girdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Bir ülke daha TikTok’u yasakladı. Aslında Çin merkezli sosyal medya ağını yasaklayan bir Batılı ülkenin daha olması şaşırtıcı değil. Ancak Fransa kısıtlamaları bir adım daha ileriye taşıdı.

Fransız gazetesi Le Monde’un haberine göre, Fransa hükümeti TikTok, Twitter, Netflix ve Candy Crush gibi ‘eğlence amaçlı’ uygulamaların kullanımını kamu görevlilerine verilen cihazlarda yasakladı. Kamu hizmeti bakanı Stanislas Guerini, söz konusu uygulamalar hem çalışanlar hem de yönetim için verileri tehlikeye atabilecek siber güvenlik riskleri barındırıyor.

Hükümet, yasaklanan uygulamaların tam bir listesini yayınlamadı. Kamu hizmeti bakanlığının aktardığı bilgilere göre, yasak hemen yürürlüğe girdi ancak kurala karşı gelmenin cezalarına ‘yönetim düzeyinde’ karar verilebilecek.

Bununla birlikte, yasak devlet memurlarının kişisel cihazlarını kapsamıyor. Yani memurlar, kendi telefonlarında, bilgisayarlarında bu uygulamaları kullanmaya devam edebilecek.

TIKTOK BATILI ÜLKELERDE YASAKLANIYOR

TikTok, ABD, Kanada, Avrupa Komisyonu ve İngiltere'de de yasak ve kısıtlamalarla karşı karşıya kaldı. Ülkelerin gerekçesi ise aynıydı; Çin hükümetinin önemli kişiler hakkında veri toplayabileceğinden, propaganda yayabileceğinden ve ByteDance'i (TikTok'un ana şirketi) hassas bilgileri vermeye zorlayabileceğinden endişe ediliyor.

Öte yandan TikTok, Çin hükümeti ile işbirliği yapmadığını belirtiyor. ABD Temsilciler Meclisi komitesi önünde ifade veren TikTok CEO’su Shou Chew, ByteDance'in "Çin'in bir temsilcisi olmadığını" ve bu yılın sonlarında bir geçiş projesi sona erene kadar Amerikan kullanıcı verilerine diğer ülkelerdeki personeller tarafından erişilemeyeceğini söyledi.

(Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...