Threads'a akın kısa sürdü, kullanıcı kaybı başladı
Instagram'ın kardeş uygulaması olarak başlatılan ve Twitter'ın şimdiye kadar ki en büyük rakibi olarak gösterilen Threads, kullanıcıların uygulamaya akın etmesinin ardından 'kan kaybı' ile gündemde. İşte Threads'ın ilk büyük kullanıcı sayısındaki düşüşü...
Instagram, Facebook ve WhatsApp'ın çatı kuruluşu Meta tarafından temmuz ayının ilk haftasında piyasaya sürülen Threads uygulaması,sadece son 6 gün içinde aktif kullanıcı sayısında büyük bir düşüş gördü. Elon Musk'ın Twitter kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanan bir dizi yeni kısıtlamaları uygulamaya koyduğu dönemde ortaya çıkarak Twitter'a karşı rekabetini gösteren Threads, ilk dört günde 100 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Kullanıcı sayısının sadece dört günde 100 milyonu geçmesiyle Threads, sosyal medya dünyasında en hızlı çıkış yapan platform olarak rekor da kırmıştı. Ancak işler yavaş yavaş kötüye gidiyor gibi.
Twitter'ın adete kopyası özelliklere sahip bulunan Threads, şimdi kullanıcı sayısındaki azalmayla gündemde. data.ai platformu tarafından yayınlanan verilere göre, Threads uygulaması hızlı yükselişinin ardından çok sayıda kullanıcısını kaybetti. Threads’in günlük aktif kullanıcı sayısında büyük azalma olduğu ortaya çıktı.
Açıklanan verilere göre, ilk günlerinde Threads, Twitter’ın günlük aktif kullanıcı sayısının beşte biri tarafından kullanılırken, geçtiğimiz haftanın ortalarında bu sayı yüzde 20 oranında düştü. Aynı zaman diliminde günlük aktif kullanıcı sayısının yanı sıra, kullanıcıların uygulamada geçirdikleri süre de azaldı. Ortalama 20 dakika olan süre, 10 dakikaya kadar düştü.
THREADS'I EN ÇOK KULLANAN ÜLKELER BELLİ OLDU
data.ai ayrıca, Threads uygulamasının en çok indirildiği ülkeleri de gösterdi. Threads indirenlerin yüzde 33’ünü Hindistan’da yaşayanlar oluştururken bunu, yüzde 22 ile Brezilya, yüzde 16 ile ABD, yüzde 8 ile Meksika ve yüzde 5 ile Japonya takip etti. Bununla birlikte, bu veriler sadece 12 Temmuz’a kadar olan iOS ve Google Play Store indirmelerini kapsıyor.
Öte yandan, Avrupa Birliği’nin internet ve sosyal medya kullanıcılarının haklarını ve gizliliğini koruyan katı kuralları nedeniyle Meta, yeni uygulamayı Avrupalı kullanıcılara sunmadı. Ancak Avrupa'da yaşayan çok sayıda kişinin VPN aracılığıyla engelleri aştığı, yeni uygulamaya kayıt olduğu anlaşıldı. Meta, VPN ile platforma girişleri engelledi.
(Kaynak: data.ai, Engadget)