Threads nihayet merakla beklenen özelliğini erişime açtı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Threads nihayet merakla beklenen özelliğini erişime açtı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Threads platformunun artık bir web sürümü var! Nihayet beklenen bu özellik erişime açıldı. İşte sosyal medya ağının web sürümü...

Threads'in uzun zamandır beklenen web sürümü nihayet geldi. Bu hafta başında, kullanıcıların platforma tarayıcılardan erişilebileceği duyurulmuştu. Sonunda Meta, web sürümünü hayata geçirdi. Açıklama, Threads'in ana uygulaması konumundaki Instagram'ın başkanı Adam Mosseri'den geldi. Mosseri, dün yaptığı açıklamada, güncellemenin artık tüm kullanıcılar için yayınlandığını doğruladı. 

Twitter'a rakip gösterilen Threads uygulamasının en büyük eksikliği çıkış yaptığı günden bu yana bir web sürümünün olmamasıydı. 

Bununla birlikte, belirli bir kullanıcının profiline manuel olarak gitmek mümkün olsa da, insanlar tarayıcı üzerinden gönderilere bakamıyor, paylaşım yapamıyor, yorumda bulunamıyor ve hatta kendi hesaplarına giriş yapamıyordu bile. İşte web sürümünün yayınlanmasıyla bu sorunlar çözüldü. 

KULLANICI SAYISI ÇAKILDI

Temmuz ayının başında piyasaya sürülen Threads, sadece 4 gün içinde 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Ancak birkaç hafta içinde aktif günlük kullanıcı sayısı yüzde 82 oranında düştü. Bunun sebebi olarak ise, web sürümünün olmaması da gösterildi.

Hem Meta CEO'su Mark Zuckerberg hem de Mosseri, Threads için web versiyonunun gündemlerinin üst sıralarında yer alacağına dair söz veriyorlardı ancak Mosseri yakın zamanda ekibin deneyimle ilgili bazı hatalar üzerinde çalıştığını söyledi.

Artık web sürümü nihayet yayında olduğuna göre, Threads'in birçok 'eksik' özellikten hangisine sahip olacağını görmek ilginç olacak. Kullanıcılar ayrıca içerik arama eksikliğinden (şu anda insanlar belirli gönderileri değil yalnızca kullanıcıları arayabiliyor) ve hashtag (etiket) olmamasından şikayetçi. Bunların her ikisi de insanların Instagram ve Twitter'da yeni içerik keşfetmesine yardımcı oluyor.

DM YOK, GÖNDERİ DÜZENLEME YOLDA

Öte yandan, DM (direkt mesajlar) özelliğinin eklenmesi mümkün görünmüyor. Mosseri, kullanıcıların hayatlarına yeni bir gelen kutusu eklemek konusunda isteksiz olduğunu söyledi ancak yakın zamanda Instagram DM'lerini Threads deneyimine dahil etme olasılığını gündeme getirdi. Ancak gönderi düzenleme özelliklerinin üzerinde çalışıldığını doğruladı, böylece en azından Threads kullanıcılarının düzenleme butonu için on yıldan fazla beklemesi gerekmeyecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...