Threads kullanıcılarının beklediği özellik geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Threads kullanıcılarının beklediği özellik geldi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Artık Instagram hesabınızı silmeden Threads profilinizi silebilirsiniz. Ancak bu değişikliğe rağmen hala iki uygulama birbirine sıkı sıkıya bağlı.

Sosyal medya devi Meta, temmuz ayının başında Threads isimli platformu piyasaya sürdü. Mikroblog sitesi Twitter'a (X) rakip olan Threads, kısa sürede 100 milyonun üzerinde kullanıcı sayısına ulaştı ancak bir ay sonra aktif kullanıcı sayısında düşüş yaşanmaya başladı.

Instagram'ın yan uygulaması olması nedeniyle platforma sıkı sıkıya bağlı olan Threads'te hesabı silmek bile oldukça zor. Çünkü Threads hesabını silmek için Instagram'ın da silinmesi şarttı. Ancak artık Meta bunu değiştirdi.

Instagram başkanı Adam Mosseri, Threads kullanıcılarının hesaplarını Instagram profillerini silmeden kalıcı olarak silebileceğini açıkladı.

THREADS HESAP SİLME NASIL YAPILIR? 

Kullanıcılar profillerini Threads uygulamasından sırasıyla Ayarlar > Hesap > Profili silveya devre dışı bırak yoluyla kaldırabilir.

Bu değişiklik, Threads kullanıcıları arasında uzun zamandır talep edilen bir özellikti.

Öte yandan, Meta, Threads için başka özellikler de tanıttı. Artık Threads'ta paylaşılan gönderiler otomatik olarak Instagram ve Facebook ana sayfasında tanıtılmayacak.

Yine de Instagram ve Threads birbirine çok bağlı iki uygulama. Halen Threads'e üye olmak için bir Instagram hesabı gerekli ve uygulamanın tek mesajlaşma özelliği Instagram'ın gelen kutusuna dayanıyor. Threads ayrıca öneriler ve diğer özellikler için kullanıcıların Instagram hesaplarından da yararlanıyor.

Meta'nın iki uygulamayı tamamen ayırması pek mümkün olmasa da, Threads'in sonunda daha bağımsız hale gelebileceği düşünülüyor. Meta, Threads'i açık kaynak protokolü olan ActivityPub ile uyumlu hale getirmeyi planlıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...