Threads kullanıcıları dikkat: Sınırlama getirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Threads kullanıcıları dikkat: Sınırlama getirildi

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk'ın satın almasından sonra Twitter için işler yolunda gitmedi. Birçok Twitter kullanıcısı farklı platformlara geçiş yapmaya başladı. Mark Zuckerberg de bu durumdan faydalanarak Twitter ile benzer birçok özelliği taşıyan rakip platform Threads'ı geliştirdi. Fakat Threads'ın Twitter'ın iyi özellikleri dışında ayrıca kullanıcılar tarafından hoş karşılanmayan özellikleri de aldığı ortaya çıktı.

Meta çatısı altında Instagram'ın yan platformu olarak geliştirilen Threads, kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Fakat bu kadar hızlı büyüme, yanında kötü sonuçları da beraberinde getirdi. Instagram CEO'su Adam Mosseri, hızlı büyümeyle birlikte birçok sahte hesabın da ortaya çıktığını belirterek kullanıcılar için sınırlama getirdiklerini açıkladı. Benzer bir uygulama kısa süre önce Twitter için de getirilmişti.

THREADS İÇİN SINIRLAMA HAKKINDA BİLGİ VERİLMEDİ

Instgram CEO'su Adam Mosseri, Threads hesabı üzerinden yaptığı açıklamada istenmeyen hesapların platform içinde hız kazandığını bu nedenle de daha katı olmaları gerektiğini belirterek sınır getirdiklerini belirtti.

CEO, sınırlamalar sayesinde platformun ve platformda yer alan içerik üreticilerinin hesaplarının gelişeceğini tahmin ediyor. Ek olarak sahte hesapların Threads'ta yer almaması markalar açısından platformun güvenilir olmasını da sağlayacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki hesaplar için belirtilen sınırlama oranları henüz belli değil. Ayrıca bu sınırlamanın ne kadar süreceği de bilinmiyor.

Elon Musk da kısa süre önce Twitter için benzer bir hamle yapmıştı. İş insanı, veri kazıma ve sistem manipülasyonlarına açık olduğu gerekçesiyle tweet görüntülenmeleri için sınır getirdi. Sınırlama, bir günden daha kısa sürse de Twitter kullanıcıları duruma tepki gösterdi.

(Kaynak: Gizmochina ve Gizmodo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...