Threads ilk güncellemesini aldı: İşte yenilikler ve iyileştirmeler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Threads ilk güncellemesini aldı: İşte yenilikler ve iyileştirmeler

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta tarafından Twitter rakibi olarak geliştirilen sosyal medya platformu Threads, yayınlandıktan bir hafta sonra ilk güncellemesini aldı. Yeni platform güncellemeyle birlikte birçok iyileştirme aldı ve yeniliğe kavuştu.

Elon Musk'ın satın almasından sonra Twitter için yaptığı yenilikler kullanıcılar tarafından olumsuz karşılandı. Meta sahibi Mark Zuckerberg harekete geçerek Instagram'ın alt platformu olan metin tabanlı Threads'ı sundu. Meta, yeni platformu yayınladıktan bir hafta sonra ilk güncellemesini yayınladı. Güncellemeyle platforma birçok yenilik eklendi ve iyileştirme yapıldı.

YENİ GÜNCELLEMEYLE GELEN THREADS ÖZELLİKLERİ

Threads mühendisi Cameron Roth, kişisel hesabından yaptığı paylaşımda yenilik ve iyileştirmeleri sıraladı. Bu iyileştirmelerde ilk olarak iOS için çökmesi hatası düzeltildi. Threads için gelen yenilik ve iyileştirmeleri ise şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Arama yapmak için arama sekmesine iki kere dokunmak
  • Profildeki fotoğrafları genişletebilmek
  • Uzun fotoğrafları ekranda tam görüntüleyebilmek

Tüm bunlar dışında ayrıca profillerde daha iyi kaydırma yapmayı reddetme hatası da düzeltildi ve küçük çaplı sorunlarda da iyileştirmeler yapıldı. Öte yandan Adam Mosseri; kısa süre önce yaptığı açıklamada Instagram'ı silmeden Threads hesabını silmek, platform içinde arama yapmak, çoklu hesap desteği ve yabancı dildeki paylaşımlar için çeviri desteğinin geleceğini de belirtmişti. Adam Mosseri tarafından belirtilen yeniliklerin ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.

Threads, Twitter karşısına ise şu anda büyük rakip olarak çıktı. Yeni sosyal medya platformu sunulduktan sonra bir hafta dolmadan 100 milyon aboneye ulaştı. Bu başarısının arkasında büyük oranda Instagram'a bağlı olması yatıyor.

(Kaynak: iMore)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...