Threads için merak konusu: Reklamlar gelecek mi belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Threads için merak konusu: Reklamlar gelecek mi belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta, Twitter rakibi olarak metin tabanlı sosyal medya platformu Threads'ı sundu. Yeni platform, dört günlük süre içinde 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Hızla büyümesinin ardından platformda reklamların olup olmayacağı merak edilmeye başlandı.

İlk sunulduğu günden bu yana Threads'ın ilerleyen süre içinde reklam alıp almayacağı tartışılıyor. Çünkü Threads'ın ana platformu Instagram'da bol miktarda reklamlar bulunuyor. Threads ve Instagram'ın çatı platformu Meta, Threads için yaptığı açıklamada reklamlar hakkında bilgi verdi.

THREADS, KRİTİK KİTLEYE ULAŞMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR

9To5Mac'in yayınladığı habere göre Meta, Threads'ın henüz reklamları getirmek için yeterli kitlemeye ulaşmadığını düşünüyor. Platformun daha büyük bir kitleye ulaşmasından sonra Meta, yeni platforma reklam ekleyecek.

Meta, konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi:

"Instagram'ın markalı içerik araçları şu anda Threads'ta mevcut değil. Bunları hızlı bir şekilde kullanılabilir hale getirmek için çalışıyoruz. Bu, pazarlamacılara reklamlar henüz mevcut değilken ücretli promosyonları denemeye başlama fırsatı verecek."

Belirtmek gerekiyor ki Threads, şimdiye kadar pazara çıkanlar arasında en hızlı büyüme potansiyeline sahip platform konumunda yer alıyor. Bu durum büyük oranda Instagram'ın alt uygulaması olmasından kaynaklanıyor.

Öte yandan yine Mark Zuckerberg'in Threads için yaptığı açıklamalara göre platform Twitter ile farklı bir yapıya sahip olacak. Zuckerberg, Threads'ın Twitter'a göre daha dost canlısı bir yer olması gerektiğini düşünüyor.

Tüm bunlar dışında sosyal medya analistleri, Threads'ın algoritma konusunda eksiklikleri olduğunu da belirtiyor. Yeni sosyal medya platformunda şu anda kronolojik sıralama bulunmuyor. Bu durum kullanıcı deneyimini geri plana atıyor. Meta'nın ise ilerleyen süreçte bu sorunu çözeceği tahmin ediliyor.

(Kaynak: 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...