Tesla robotu mühendise saldırdı, metal pençelerini sapladı! Fabrika kan gölüne döndü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tesla robotu mühendise saldırdı, metal pençelerini sapladı! Fabrika kan gölüne döndü

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tesla fabrikasında bir robotun, mühendise saldırdığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Robotlarla insanların karşılaşması birçok kişinin korkulu rüyasıyken, fabrikadaki bu korkunç olayın meydana çıkması bilim kurgu filmlerindeki senaryoları hatırlattı. Terminatör filmi gerçek mi oluyor?

Otomobil devi Tesla'ya ait ABD, Teksas'taki fabrikada iki yıl önce gerçekleşen korkunç kazanın ayrıntıları gün yüzüne çıktı. DailyMail'in haberine göre, görgü tanıkları, Tesla'nın robotunun bir mühendise saldırdığını anlattı. Robotun metal pençelerini mühendise taktığını söyleyen tanıklar, olayın hemen ardından çalışanların acil kapatma butonuna bastıklarını ve o esnada ortalığın kan gölüne döndüğünü belirtti.

Robotun görevinin ise yeni dökülmüş alüminyum araba parçalarını yakalayıp taşımak olduğu ortaya çıktı. Ancak robot, fabrikadaki iki kullanım dışı robotun yazılımını tasarlayan mühendisi yakalayarak kaçmasına izin vermedi.

Görgü tanıkları, robotun metal pençelerini mühendisin kollarına ve sırtına sapladığını açıkladı. Bir çalışan, robotu durdurmak için acil kapatma butonuna bastı. Daha sonra robot, alüminyum parçaların toplandığı bir oluktan aşağıya atladı ve arkasında uzun bir kan izi bıraktı.

Mühendis ise kolundan ciddi şekilde yaralandı.

2021'de gerçekleşen kazanın ayrıntıları eyalete sunulan rapor sayesinde gün yüzüne çıktı. 

tesla optimus

AVUKAT, FABRİKADA YARALANMA SAYISININ EKSİK RAPORLANDIĞINI AÇIKLADI 

Tesla'nın Teksas'ta bulunan Giga Factory'sindeki (büyük fabrika) sözleşmeli işçileri temsil eden bir avukat, önemli açıklamalarda bulundu. Avukat, işçilerle yaptığı görüşmeler neticesinde, fabrikada gerçekleşen yaralanma olaylarının sayısının eksik rapor edildiğini tespit etti. 

Giga Texas'ta o kadar çok kaza yaşanıyor ki, hem toplam kazalarda hem de izin gerektirecek kadar ciddi kazalarda diğer tüm otomobil fabrikalarını geçtiği bildiriliyor. 2022'de neredeyse her 21 işçiden birinin iş sırasında yaralandığı ortaya çıktı. Sektördeki ortalama oran ise her 30 işçiden birinin yaralandığını gösteriyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...